Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç´ın ağzından verdiği müjde kapsamında statlarına kavuşacak şehirler belli oldu. ´Her ile bir Aslantepe´ projesi ile yola çıkan bakanlık, statlar için Doğu ve Güneydoğu´daki illere öncelik verecek.

Statların yapım görevi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´na (TOKİ) devredilirken, TOKİ birçok ilin stat projeleri ile ilgili protokolleri ve ihale şartnamelerini hazırladı. Statların ilk yapılacağı iller Sivas, Malatya, Batman, Mersin ve Gaziantep. Spor Bakanlığı, TOKİ´den, statların yapıldıkları illerin karakteristik özelliklerinden izler taşımasını isterken, inşaatı süren Bursa stadının ´Timsah´ figüründe yapılması, tüm projelerde şehri ya da takımı anlatan modellerde stat yapılması fikrini doğurdu.

Malatyalılar, mimarisi kayısıyı andıran bir stada kavuşacak. Büyük heyecanla beklenen statlardan Mersin´inde yapılacak olanı karetta-karettayı andıracak.

İŞTE İLLER VE YENİ STATLARI

Malatya: Kayısı figürlü 25 bin seyirci kapasiteli inşa edilecek. 4 bin seyirci kapasiteli spor salonu yapılacak.

Batman: 15 bin kişilik stadın yanı sıra biri kapalı, iki açık tenis kortu ile 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak.

Sivas: 33 bin kişilik stat ve bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, bin seyirci kapasiteli spor salonu yapılacak.

Gaziantep: 33 bin seyirci kapasiteli stat için fıstık ve baklava figürleri ön plana çıkıyor. Bin seyircili bireysel spor branşlarına uygun, 2 adet bin seyircili çok amaçlı spor salonu da yapılacak.

Bursa: 35 bin kişilik timsah stat.

Mersin: 25 bin kişilik stat kaplumbağa figüründe olacak.

Hatay: 25 bin kişilik stat yapılacak.

Trabzon: Akyazı projesi kapsamında 40 bin kişilik dev stat yapılacak.

Afyon: 15 bin kişilik.

Editör: Pusula Gazetesi