Zonguldak Merkez Soğuksu Pazar Yeri&[#]8217;nin çöken çatısının yarattığı şok devam ederken hasar tespit çalışmaları kısmen tamamlandı. Zonguldak Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen hasar tespit çalışması sonunda fatura yüksek çıktı.

Hasar Tespit Komisyonu pazarda bulunan 82 iş yerinde meydana gelen zararın 522 bin lira olduğunu belirledi.

Tamamlanan hasar tespit çalışmasının ardından Başbakanlık&[#]8217;a gönderilen yazıda işyerleri hasar gören ve mağdur olan vatandaşların bu kayıplarının giderilmesi için acil yardım ödeneğinden destek istendi.

Zonguldak Afet ve Acil Durumu Müdürü Ahmet Bayram söz konusu çalışmanın tamamlanmasıyla ilgili sorularımıza verdiği yanıtta; &[#]8220;Çalışmalarımızı tamamlayarak Sayın Valimizin bilgisi dahilinde Başbakanlığımıza durumu ilettik. Ortaya çıkan rakamın karşılanıp karşılanmayacağı konusunda bir şey söylememiz mümkün değil. Biz zarar gören esnafın kaybının karşılanması yönünde talebimizi ilettik. Bu tabloda Pazar yerinin çöken uzay çatısının maliyeti yok. Onu Zonguldak Belediyesi kendi imkanları ile tespit edip yaptıracak&[#]8221; dedi.

AYYILDIZ TALİMAT VERDİ

Pazar yerinde devam eden enkaz kaldırma çalışmaları öncesi Zonguldak Afet ve Acil Durumu Müdürü Ahmet Bayram ve ekibi kendi görev alanlarında bulunmamasına karşın Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;ın talimatıyla enkazın başından ayrılmadı. İlk gün yapılan arama kurtarma çalışmasının ardından köpeklerle de arama yapan Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekipleri enkaz kaldırma çalışmaları sırasında da son kez kontrol ettiler. Ahmet bayram&[#]8217;ın başkanlığında yapılan çalışmalarda sıra Pazar yerinin enkazının tamamen kaldırılmasına geldi.

Editör: Pusula Gazetesi