DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;i kabulünde Filyos Projesi&[#]8217;nin önemli adımlarında biri olan sedde ihalesinin Mart ayında yapılacağını söyledi. Başkan Gülşen ise 32 kilometrelik sedde çalışmasının Çaycuma&[#]8217;dan başlama sözü aldıklarını belirtti.Çaycuma Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mithat Gülşen DSİ 23.Bölge Müdürü Bayram Tiryaki&[#]8217;yi makamında ziyaret ederek taleplerini iletti.


Gülşen&[#]8217;i kabul eden Tiryaki Filyos Projesi&[#]8217;yle ilgili çalışmaları devam ettirdiklerini belirterek sedde çalışması için ihale aşamasına geldiklerini söyledi.


Filyos&[#]8217;un bölge halkı için önemini bildiklerini belirten Tiryaki Bakanlık talimatı doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek; &[#]8220;Öncelikli olarak Filyos Projesi kapsamında 7 Kilometrelik sette projesinin Mart ayında ihalesini yapacağız. Ayrıca kısa süre içinde yapımına başlayarak kazma vuracağız&[#]8221; dedi.


Mevcut köprülerin sağlı sollu 12 kilometrelik şehir içi sette projesinin 2009 yılında yapılmasını talep eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Görüşmeyi değerlendiren Gülşen; &[#]8220;Bölge Müdürümüzden 32 Kilometrelik sette projesi çalışmalarının ihalesinin 2009 yılı içinde yapılacağının ve proje kapsamındaki ilk çalışmanın Çaycuma Belediyesi hudutları içinde başlanılacağı sözünü aldık&[#]8221; dedi.


Çaycuma pazar yeri, temizlik deresinin devamı olan duvar, kanal projesinin yapım ihalesinin çok önemli olduğunu belirten Gülşen, ayrıca, belediye sınırları içinde bulunan Pehlivanlar Mahallesi, Sünnetler Deresi, İstasyon Mahallesi Oyka ve Organize Sanayi Bölgesi dere ıslah çalışmaları kapsamında kanal içine alınması konusunda etüt çalışması yapmak üzere Kastamonu&[#]8217;dan Çaycuma&[#]8217;ya bir heyetin geleceğini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi