Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i ziyaret ederek, Pazar yerinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan göçmeden ötürü moral, karla mücadele çalışmaları için destek verdiler.

Başkan Akdemir&[#]8217;in &[#]8220;Bütün müteahhit arkadaşların hiçbir tanesi hayır demedi. Çalışan arkadaşlarımızda &[#]8216;ilk defa bu kadar makineyle çalışıyoruz&[#]8217; diyorlar. Ancak şehrimizin coğrafi yapısı belli. Kar yağarken yolun açılmasını istiyorlar. Onlarda kendilerince haklılar. Ama bu kadar makine bile Zonguldak&[#]8217;a yetmedi&[#]8221; sözleri dikkat çekti.

Günlerdir Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin mahalle ve merkezdeki kar küreme çalışmalarını yapmadığı yönünde yazılıp çizilenlerin aksine Başkan Akdemir, çok sayıda araçla çalışıldığını ve bu kadar çok araç olmasına rağmen Zonguldak&[#]8217;a yetmediği yönündeki açıklaması akıllara; &[#]8220;Bu araçların kaç tane olduğu ve hangi bölgelerde çalıştığı, çalıştılarsa neden ortalarda görünmediği&[#]8221; sorusunu getirdi.

UÇAR: ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ

İl Başkanı Hamdi Uçar, her zaman destek olmaya hazır oldukları sözünü vererek; &[#]8220;Son yaşanan olaylar bizde son derece üzmüştür. Şehrimizin yöneticileri ve idarecileri olarak hem siyasi hemde sivil toplum örgütlerimizin iyi ve kötü gününde birlikte olmak mecburiyetindeyiz. Pazaryerindeki bu olayda bizleri derinden üzmüştür. O göçükte hayatını kaybeden iki vatandaşımıza Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. 20&[#]8217;ye yakın vatandaşımızda yaralı ve onlara da acil şifalar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Bundan sonrası içinde gereken tedbirler alınır diye düşünüyorum. Bizimde üzerimize düşen bir görev varsa her zaman yapmaya hazırız&[#]8221; dedi.

İLK DEFA BU KADAR ÇOK MAKİNAYLA ÇALIŞILDI

Ziyaretten dolayı son derece memnun olduğunu ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Başkan Muharrem Akdemir ise, &[#]8220;Kolay değil. Keşke 2 ölümüz olmasaydı. Yaralılar hızla iyileşiyor. Dün (önceki gün) hastanede ziyarette bulundum. Hastanede 5 kişi kaldı diğerleri taburcu oldu. Bu yaralılarda da hayati tehlike yok. İnşallah onlarda çabuk iyileşirler. Bu olayın özellikle pazaryerinde olması çok önemli. Tüm halkın uğradığı bir yer. Esnafımızın gelir kaynağı olan bir yer. O anlamda her bir şekilde önemsiyorsun. Ama inşallah bunları çabuk atlatacağız. Sizlerin desteği ve duyguları da beni çok mutlu etti. Nazik düşüncelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ama Metin (Demir) arkadaşıma aile olarak çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok ciddi destek aldım. Basında zaman zaman haberler çıkıyor. Ben bunlara alışmadım ve alışamayacağım ama kendilerine de zaman zaman cevap vermek gerekiyor. Sayın Valim araç kiralayın demişte ben ayarlamamışım. Halbuki öyle değil. Ben hepsinin sayılarını aldım ve Sayın Valime verdim. Bütün müteahhit arkadaşların hiçbir tanesi hayır demedi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalışan arkadaşlarımızda ilk defa bu kadar makineyle çalışıyoruz diyorlar. Ancak şehrimizin coğrafi yapımız belli. Kar yağarken yolun açılmasını istiyorlar. Onlarda kendilerince haklılar. Bizde bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Ama bu kadar makine bile yetmedi Zonguldak&[#]8217;a. Mahallelere greyder girecek ama adam arabasını yolun ortasına bırakıp gitmiş. Kim olduğunu da bulamıyorsun. Şimdi çalışan adam ne yapacak. Arabayı mı devirecek. 4-5 yerde aynı şey oldu. Kısacası ben Demir Ailesine ve diğer müteahhit arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum&[#]8221; diye konuştu.

UÇAR: SEFERBERLİK İLAN EDİLİP BİRAN EVVEL TEMİZLENEBİLİR

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın şehir merkezindeki karın temizlenmesiyle ilgili müteahhitlerin yardımcı olmak istediğini ve seferberlik ilan edilip şehir biran evvel temizlenebileceğini belirtmesi üzerine Başkan Akdemir, &[#]8220;Pazar gününe kadar onu ayarlayacağız. Karın nereye nakledileceğini ayarlayacağız. Pazar gününe kadar bunu da çözeceğiz. Lodos eserse kar daha çabuk erir ve nakletmesi daha kolay olacak&[#]8221; dedi.

Hamdi Uçar ise, mevcut halinin erimesinin daha büyük sıkıntılara yol açacağını vurguladı.

Editör: Pusula Gazetesi