Etkili kar yağışı dolayısıyla eğitim ve öğretime ara verilen Zonguldak ve Bartın´da, öğrencilerin çoğunluğu soğuk hava ve kar dolayısıyla karne almaya gelmedi.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, yaptığı açıklamada, ilköğretim, orta öğretim ve okul öncesi eğitim öğretim gören toplam 109 bin öğrencinin karne alacağını söyledi.
Yarı yıl tatilinin öğrencilerin kendi eksikliklerini görme açısından iyi değerlendirmeleri gerektiğini anlatan Girgin, şöyle konuştu:
´´Kar nedeniyle hafta başından bu yana eğitim öğretim verilmiyordu. Kar nedeniyle karne alamayan öğrencilerin velileri alabilirler. Alamayanlar ise e-okul sistemiyle karnelerini alabilirler. İlla bugün okula gidip karne alacağız diye bir koşul yok.´´

-Bartın-

Bartın´da kar yağışı nedeniyle hemen hemen tüm okullarda öğrencilere karne verilemediği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011-2012 eğitim öğretim yılı 1. döneminin sona erdiğini ve il genelinde bin 670 derslikte, okul öncesinde 3 bin 114, ilköğretimde 22 bin 550, orta öğretimde 8 bin 300 olmak üzere yaklaşık 33 bin 964 öğrencinin yarı yıl tatiline girdiğini söyledi.
Kentte etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle eğitime 4 gün ara verildiğini ve karne günü olan bugün de kar nedeniyle okulların tatil edildiğini hatırlatan Yeşilyurt, şöyle konuştu:
´´Maalesef yoğun kar yağışı nedeniyle istisnalar dışında bugün karne verilemiyor. Tüm okullarımıza yazı gönderdik. Okul müdürlerimiz, önümüzdeki hafta içinde uygun gördükleri bir günde karneleri verecekler. Her okulumuz, hava ve yol şartlarına göre bugünü belirleyecektir. Merkezde dahi okullarımıza ulaşımın mümkün olmadığı ilimizde 54 taşımalı okulumuzun mevcut olduğu düşünüldüğünde böyle bir kararı almak durumunda kaldık. Ancak öğrencinin velisi uygunsa ve okulu da yakınsa karnelerini verebildiğimiz öğrenciler var.´´
Editör: Pusula Gazetesi