Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 4 gündür aralıksız yağan kar yağışı sonrası köylerde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, özel idare, afet müdürlüğü ve karayollarının koordineli bir şekilde çalıştığını fakat Zonguldak Belediyesine özel sektörden araç kiralanması talimatı verildiği halde gereken yapılmadığı için merkezde çok büyük sıkıntı yaşandığını söyledi.

Araç kiralandığı takdirde hiçbir sorunun olmayacağını ifade eden Vali Ayyıldır;

&[#]8220;Bana kalsa ben 1 saatte tüm yolları açarım. Biz gerekeni yapacaklarını zannettik. Belediye Başkanları seçimle gelmiş kişilerdir. Biz uyarılarımızı yaparız gerisi onlara kalmış. Onun yerine getiremedikleri yüzünden de vatandaş sıkıntı çekiyor&[#]8221; dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Pusula&[#]8217;ya verdiği bilgilerde şunları söyledi:

&[#]8220;Ben Zonguldak Belediye Başkanına özel sektörden 10 tane araç kiralayın diyorum ama kiralamıyorlar. Her mahalleye birer tane verse şimdi hiçbir sorun olmayacaktı. Araç kiralamaları için ihaleye çıkmalarına da gerek yok. Çünkü kriz masası toplandı ve özel sektörden kiralayıp hemen mahallelere dağıtabilirler. Ama şunu da düşünmek lazım belki kiralık araç da bulamamış olabilirler. Çünkü Ben belediye Başkanına &[#]8216;yollar açılsın, vatandaşın işini kolaylaştırın&[#]8217; dedim. Belediye Başkanımız aksi bir şey söylemedi. O nedenle bizde gerekeni yapacaklarını zannettik. Belediye Başkanları seçimle gelmiş kişilerdir. Biz uyarılarımızı yaparız gerisi onlara kalmış. Birçok defa söyledik. Ama hala gereken yapılmadı. Onun yerine getiremedikleri yüzünden de vatandaş sıkıntı çekiyor. Bana kalsa ben 1 saatte tüm yolları açarım. Hatta belediye başkanına yardımcı olmak için Orman Müdürlüğünden greyder yolladım. Ama sanırım yeterli gelmedi.

PROBLEM SADECE MERKEZDE

Eski adıyla Kedaş olan Enerji-Sa&[#]8217;nın, Özel İdarenin, Afet Müdürlüğünün adamları gece gündüz çalışıyorlar. Elektrik kesintileri ile ilgili çok şikayet alıyoruz. Ama vatandaş sanıyor ki bir direk yıkıldı elektrikler gitti. Hâlbuki öyle değil. Tüm direkler devrilmiş durumda. Arkadaşlarımız arızaların giderilmesi için var güçleriyle çalışıyorlar. Karayolları da çok çalışıyor. Ama şu bir gerçek benim köylerim merkezden daha iyi durumda. Köy yollarımızda, ulaşımda herhangi bir sorun yok. Asıl hareket alanımızda köyler ve çok şükür sıkıntı yok. Özel idare de bu konuda hızla çalışmaya devam ediyor. 365 köy yolunun 113&[#]8217;ü kapalı ve bugün (dün) onlarda açılacak. Ama biz belediyeye talimat verdiğimiz halde hala çözülemedi. Problem sadece merkezde. Hatta kısmen elektrikte de sıkıntı yok.

Sosyal hizmetler müdürlüğüne de talimat verdim. Kömürü, yiyecek içeceği olmayan insanlarda araştırılıyor ve gereken yapılıyor. Fakir fukaraya ulaşmaya çalışıyorum.

KAR YERİNE YAĞMUR YAĞSAYDI

ASIL O ZAMAN FELAKET OLURDU

Her şeye rağmen Zonguldak karla çok güzel görünüyor. Kar berekettir dediğim için beni eleştiriyorlar. Ama gerçekten öyle. Kar yerine yağmur yağsaydı işte o zaman felaket olurdu. Kar tüm mikropları silip süpürdü ve şimdiden sonra toprakta hiç görmediğimiz bitkilerin yetiştiğini göreceğiz. Ben Vali Vekilliği yaptığım dönemde yağan kar boyumuz kadardı. Ama orada o kadar güzel koordineli çalışılıyordu ki hiçbir sorun yaşanmazdı. Vatandaşlar şikayet etmezlerdi.

Okullarımız da kar tatili değil sömestr tatili kararı alındı. Öğrenciler gidip istedikleri zaman karnelerini alabilirler.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi