Soğuksu Pazar yerinin uzay çatısı bölümü kardan dolayı çöktü. Fatma Sarıcıoğlu ve Güngör Durmuş adlı vatandaşlar hayatını kaybetti. Pazaryeri enkazından 20 yaralı çıkarıldı. İlk göçmenin ardından pazarcıların ve vatandaşların kaçması büyük bir faciayı önledi. Olay yerinde gözyaşlarına boğulan Başkan Akdemir&[#]8217;e tepki vardı. Akdemir&[#]8217;in bir gün önce inceleme yapmasına karşın neden önlem alınmadığı öğrenilemedi.

.Zonguldak Merkez Soğuksu semtinde bulunan 8 bin metrekare kapalı alana sahip Pazar yerinin uzay çatısı, biriken kar nedeniyle akşam saatlerinde çöktü. İlk çökme pazarın Halk Eğitim Merkezi tarafındaki bölgede oldu. Olayın ardından pazarın diğer bölümlerinde olanlar panikle kaçmaya başladı. İlk çökmenin olduğu bölgede can pazarı ve yaralıları kurtarma çalışması devam ederken, yaklaşık 7 dakika sonra uzay çatının orta kısmı da yerle bir oldu. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ve sağlık ekipleri can pazarında dakikalarca insan aradı. Arama tarama işlemi son olarak köpeklerle yapıldı. Enkaz altında başka vatandaşa rastlanmadı.

2 ÖLÜ 20 YARALI

Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonunda enkaz altından yaralı olarak çıkarılan Fatma Sarıcıoğlu ve Güngör Durmuş adlı kadınlar yaşamını yitirdi. Yaralılardan 18´i Atatürk Devlet Hastanesi´nde, 2´si ise ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi´nde tedavi altına alındı. Cumartesi ve Çarşamba günleri açılan pazar yerinde yaşanan olayın akşam saatlerine denk gelmesi ve havanın kötü olması nedeniyle insanların azlığı da sayının düşük olmasında etkili oldu.

BAŞKAN AKDEMİR UYARMIŞ, AMA ÖNLEM ALINMAMIŞ

Olaydan bir gün önce Pazar yerinde çökme yaşanabileceği ve nasıl bir önlem alınması gerektiği üzerine konuşulduğu ancak önlem alınmadığı ortaya çıktı. Başkan Muharrem Akdemir´in yaptığı inceleme sonrası sorunu gördüğü halde neden açılmasına izin verdiği merak ediliyor. Öte yandan; dün akşam olay yerine gelerek bilgi alan Akdemir gözyaşlarını tutamadı. Akdemir pazarda yaptığı incelemenin ardından ayrılırken, bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Tepkiler üzerine korumalar ve polis araya girdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi