Zonguldak&[#]8217;ta 3 gündür etkili olan kar yağışı öncesinde tedbir almayan kurumlar vatandaşın yolsuz, elektriksiz ve susuz kalmasına neden oldu. Kriz Masası&[#]8217;nda yapılan toplantı sonrasında Vali Erol Ayyıldız Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne karla mücadele için araç kiralamasını söyledi.

Tuzlama aracı bile bulunmayan Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; &[#]8220;Yollar dar. İki tane makinemiz var. İki makinemizde geniş olduğu için ana yolları açabiliyoruz. Küçük makinelerimizi de mahalle aralarında çalışıyor&[#]8221; diyerek yaşanan acizliği gözler önüne serdi.

Karla mücadelede sınıfta kalan Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin tuzlama aracının bile olmadığı ortaya çıktı. Dün sabah valilik Kriz Masası&[#]8217;nda yapılan toplantı sonunda vali Erol Ayyıldız&[#]8217;ın karla mücadelede yaşanan aksaklılar sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e piyasadan araç kiralayarak karla mücadeleye daha fazla ağırlık vermelerini istediği öğrenildi.

Diğer yandan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmasını isteyerek, belediye olarak çalışmaların sürdüğünü söyledi. Okulların tatil edilmesinin iyi olduğunu kaydeden Akdemir, &[#]8220;Kar yağışı Zonguldak´ı olumsuz yönde etkiliyor. Tepede kalan mahallelerimiz sıkıntı yaşayabiliyor. Yollar dar. İki tane makinemiz var. İki makinemizde geniş olduğu için ana yolları açabiliyoruz. Küçük makinelerimizi de mahalle aralarına soktuk. Kadın Doğum Hastanemiz ve Atatürk Devlet Hastanesi´nin olduğu bölümler çok önemli. Ana arterleri dönüşümlm olarak, Site, Ontemmuz, 102 Mahallesi, Dilaver, Rat, Karaelmas Mahallesi ve Birlik Mahallesi yolları dönüşümlü açılıyor. Okulların tatil olması çok iyi oldu. Çocuklarımız çoğu servis ile okula gidiyorlar. Vatandaşların özellikle özel araçlarını kullanmasınlar. Toplu taşıma araçlarını kullanmaları iyi olacaktır. Çalışma arkadaşlarımız hazır halde. Gereken işlemler yapılıyor&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi