Zonguldak´ta etkili olan kar yağışından dolayı yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında üretime ara verildi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK Kozlu, Karadon ve Üzülmez müesseselerine bağlı iş yerlerinde dün gece ve bu sabah vardiyasındaki işçilerin yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle çalışamadığını söyledi.
Maden ocaklarının havalandırmasının elektrik enerjisiyle çalıştığını anlatan Alabaş, şunları kaydetti:
´´Dün akşam vardiyasından itibaren kurumda üretime ara verildi. Çünkü yer altı havalandırma sistemi elektrikle çalışıyor. Kar nedeniyle enerji hatlarındaki arızaların olumsuz duruma yol açmaması için önlemler alındı. Bu akşam gece vardiyasının işe girme ihtimali var ancak bununla ilgili TTK yetkililerinden haber bekliyoruz. Bazı işçiler de kapalı köy yollarından dolayı işe gelemediler.´´
Ayrıca etkili olan kar yağışı nedeniyle Ulutan Barajı´nda elektrik kesintisi yaşandığından kentte sabah saatlerinden itibaren su verilemediği, ekiplerin çalışmaları sürdürdüğü bildirildi.

-Böbrek hastasının imdadına belediye yetişti-

Alaplı ilçesinde de yoğun kar yağışından yolu ulaşıma kapanan Aşağıdoğancılar köyünde yaşayan böbrek hastası Nizamettin Yıldız (55), bugün diyalize girmesi gerektiğinden belediye ekiplerinden yardım istedi.
Durumun iletildiği Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ekiplerle birlikte köye giderek araç ve yaya yoluna kapalı olan güzergahtaki çalışmaları takip etti.
İş makineleri ve işçilerin çabalarıyla evinin önünden ana yola kadar yürüyüş yolu açılan Yıldız, yaklaşık 500 metre yürüyerek bindiği araçla diyaliz merkezine götürülebildi.
Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, kar yağışından dolayı ulaşımda sıkıntılar çekildiğini, acil durumlara öncelik verdiklerini ifade ederek, ´´Diyalize girmesi gereken bir vatandaşımızın mahallesinin yolunu iş makinelerimizle açmaya çalıştık. Ancak yol çok dik olduğu için zorlandık. Bunun üzerine diyaliz hastası vatandaşımızın evinden araçla ulaşılabilen noktaya kadar kürekle yaya yolu açtık. Hastamız böylece diyaliz merkezine ulaşabildi´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi