AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ´´Filyos Projesi kapsamında Devrek´te yapılacak çay ve dere ıslah çalışmaları planlanandan önce bitirilecek´´ dedi.

Ulupınar, yaptığı açıklamada, Devrek´te ihaleleri yapılan ve 2013´te tamamlanması hedeflenen 3 ıslah projesinin ağustos-eylül ayında bitirileceğini söyledi.

İhaleyi kazanan firmaların hızlı şekilde çalışmaları yürüteceğine işaret eden Ulupınar, şunları kaydetti: ´´Devrek Çayı 1. Kısım Taşkın Koruma, Devrek Çaydeğirmeni Beldesi Alparslan Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma ve Devrek Eğerci Beldesi Aksu Deresi Taşkın Koruma inşaatlarına yönelik sözleşmeler imzalandı. Hükümetimiz, Filyos Projesine büyük önem veriyor. Filyos Projesi kapsamında Devrek´te yapılacak çay ve dere ıslah çalışmaları planlanandan önce bitirilecek. Filyos´ta hayata geçecek sanayi yatırımlarıyla kentimiz derin bir nefes alacaktır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gelişmeleri yakından takip ediyor. Bölgede çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Burası belki bütün dünyaya mal ihraç edilen üs haline gelecek. Bölge için dere ıslahı, çevre düzenlemesi ve barajlar için hazırlık yapıyoruz.´´

Editör: Pusula Gazetesi