Çaycuma AK Parti 4. Olağan Kongresi Belediye Düğün Salonu&[#]8217;nda yoğun katılımla gerçekleşti. Tek liste ile gidilen kongrede Günyamin Bostancı tekrar ilçe başkanı seçildi.

Divan Başkanlığını Çağdeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş&[#]8217;in yaptığı kongreye; AK Parti Bölge Koordinatör Milletvekili ve Düzce Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AK parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, belde belediye başkanları, eski İl Başkanı Celil Uzun, ve çok sayıda partili katıldı.

2002 yılında atamayla ilçe başkanı olduğunu ve ilk iki kongresinde iki aday olarak seçimlere girdiğini ifade eden İlçe Başkanı Adayı Günyamin Bostancı; &[#]8220; Bu kongrede karşımda aday yok. Çünkü bölge ve koordinatör milletvekillerimiz birlik ve beraberlik adına bizleri birleştirdi. Bu uzun yolda beni yalnız bırakmayan değerli yol arkadaşlarıma şükranlarımı borç bilirim. Siyaset topluma faydalı olmak için yapılır. Delegelerin görevi sadece oy atmak değil, çevresinde partimizi temsil etmektir. Ak Parti&[#]8217;nin temelinde insana hizmet var. Genel Başkanımızın ekibinde olmak kadar gurur verici bir şey yok. 2009 yerel seçimlerinde oy oranı olarak kendimizi ispatladık. Fakat dünyanın takdirini kazanmış bir genel başkanımız varken bu bölgede istediğimiz oranı yakalayamadık. Bundan sonraki seçimlerde sandık görevlilerine kadar iyi bir çalışma yapmak zorundayız&[#]8221;diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise belediyenin giderek büyüdüğüne ve bütçenin ilk defa bu yıl arttığını söyledi. Az konuşup çok hizmet yapmaya çalıştıklarını ifade eden Gülşen, ilk defa DSİ sette projesini salondakilere gösterdi. Gülşen; &[#]8220; Yerel seçimlerde oylarımızı artırdık. İnşallah üçüncü belediye seçimimizde % 60 oyla geleceğiz&[#]8221;dedi.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, tüm ilçelerde katılımın yüksek olduğu bir kongre süreci yaşadıklarını ifade etti. Uçar; &[#]8220; Partimizin üç yıllık faaliyetlerinin en önemlisi referandum süreci idi. Sağduyulu Zonguldak halkı evet oyu kullandı. Genel seçimlerde çok zorlu bir aday belirleme süreci yaşadık. Seçim döneminde aday adayı bazı arkadaşlarımız CHP&[#]8217;yi destekleme kararı aldı. Şimdi aynı isimler kongre döneminde partimize nifak tohumları sokmaya çalışıyorlar. Bu teşkilat içinde olmayanlar şimdi bu ahengi bozmaya çalışıyorlar. Bu kişilere fırsat vermeyeceğiz&[#]8221;şeklinde konuştu.

Salonun soğukluğu ve ses düzeninin bozukluğundan şikâyet eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Belediye Başkanı Gülşen&[#]8217;den yeni bir salon sözü istedi. Mithat Gülşen&[#]8217;in hizmet aşığı olduğunu ifade eden Ulupınar;&[#]8221; Eski solcular daha çok Ak Partili oldu. Mithat Başkan bizi geçti. Bu hizmet aşkı ve heyecan tüm Çaycuma&[#]8217;da var. Eski DYP&[#]8217;liler CHP&[#]8217;li olup referandumda birleşti de ne oldu, sonuç ortada. Çaycuma&[#]8217;nın sürekli soru soran bir milletvekili var. Soru sormakla hizmet olmuyor. Mehmet Haberal adına verilen sözlerin takipçisi olacağız&[#]8221; diye konuştu.

Bölge Koordinatör Milletvekili ve Düzce Milletvekili Osman Çakır günlük politikalarla hareket eden bir parti olmadıklarını, Türkiye Cumhuriyetinin kendilerinden beklentileri olduğunu söyledi. Çakır; &[#]8220; Başımızda çok kıymetli bir ustamız var. Ancak sizlerden her bölgeden yüzde 15 üye yapmanızı istiyoruz. Dördüncü Milletvekili AK Partili olmalıydı. Bir sonraki seçimde beş tanesi de istiyoruz&[#]8221;diye konuştu.
Tekrar İlçe Başkanı seçilen Günyamin Bostancı&[#]8217;ın listesi şu işimler oluştu; Özlem Arslan, Aynur Köktürk, Ayşe Gedik, Gülşen Altan, Cihan Gülşen, Ercan Kartal, Yaşar Açıcı, Veysel Başören, Ahmaet Karaca, Oktay Alagöz, İlhan Gedik, İsmail Aydın, Alaattin Yeşil, Musa Yankın, Erdem Alibabaoğlu, Sabahattin Yankın, Coşkun Sarıel, Çağatay Yurtbay, Malik Uçar, Nazmi Yücel, Yusuf Koç, Hayri Billur, İsa Acar, Nacatin Ergül.
İşte Çaycuma´nın Ak Parti İl Kongresi´nde oy kullanacak üst kurul delegeleri:
İl üst Kurul asıl listesi

Günyamin Bostancı, Alaattin Yeşil, Özlem Arslan, Ercan Kartal, İlhan Gedik, İsa Acar, Yaşar Açıcı, Necattin Ergün, Coşkun Sarıel, Veysel Başören, Ayşe Gedik, Oktay Alagöz, Ömer Ünal, Mithat Gülşen, Rasim Miyanyedi, Ercan Kınaç, Adil Düzlü, Nurcan Köktürk, Fatma Bostancı, Barış Yeşil, Ramazan Bostancı, Arif Sefercik, Ahmet Akçaalan, Rıza Şahin, Cemalettin Kara, İsmail Ünsal, Satılmış Gülşen, Kazım Şahin, Bayram Berber, Mustafa Topçu, Engin Köktürk, Ahmet Ali Başören, Hüseyin Can, Musa Yankın, Selami Köktürk, Musa Kurt, İsmail Aydın, İbrahim Özada, Osman Özbay, Özkan Ertuğrul, İbrahim Arık, Recep Çakıroğlu, İlyas Çelebi, Bahattin Buruş, Naim Eren, Ercan Çelen, Sebahattin Yatkın, İsmail Muslubaş, Hasşim Yüzlü, Sebahattin Kavuklu, Eşref Kavuk, Şerife Alagöz, Çağatay Yurtbay, Engin Alagöz, İnanç Yurtbay, İsmail Yatkın, Ali Alibaboğlu, Bülent Yatkın, Meftun Alibabaoğlu, Miyesser Yatkın, Ramazan Ergül, Durdu Şahin, Şerafettin Tetik, Cafer Türköz, Fahri Alagöz, Ramazan Kiren, Paşa Kazan, Recep Hamaratlı, Adnan Karabal, Adem Kırnapçı, Ömer Çelebi, Tarık Solmaz, Gülizar Akıncı, Ramazan Kahraman,Bülent Bozkurt, Necdet Soylu, Şaban Durmaz, Serkan Yurtbay, Abdullah Karabal, Erdal Alagöz, Hayri Billur, Rıfat Gemeç, Bayram Güner, Ekrem Çelen, Rıza Tabak.

Editör: Pusula Gazetesi