Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ülkemizin en büyük bütünleşmiş yassı demir-çelik üreticisi olmakla sanayimizin lokomotifi görevini üstlenen kurumlardan biridir.

Bugün özel bir şirkete satılmış olsa dahi ulusal bir kuruluştur ve ülkemizin gözbebeği konumundadır. Bu özelliklerinden dolayı bu kurumumuza yönelik tüm basın-yayın kuruluşlarımızın ilgisi ve duyarlılığı yüksek düzeydedir.

Ancak, ülkemizin sanayileşmesine, gelişmesine önemli katkılar veren, ürettiği ürünlerle kalkınmaya öncülük eden ERDEMİR&[#]8217;in, özellikle son dönemde bazı yerel basın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik ayrımcı bir tavır içine girdiğini üzüntüyle izliyoruz.

Son olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kendilerine de teşekkürlerimizi ilettiğimiz, bir etkinlik gerçekleştiren ERDEMİR&[#]8217;in bu etkinliklere bazı yerel basın kuruluşlarını davet etmemesi üzüntüyle ve tepkiyle karşılanmıştır.

Ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin en büyük kuruluşlarından biri olan ERDEMİR&[#]8217;in; halkın haber alma özgürlüğünden kaynaklanan görevler üstlenen basın-yayın kuruluşlarına yönelik bu tür ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi tutum haline getirmesi kabul edilemez.

ERDEMİR yönetiminin bu tutumunu tasvip etmiyoruz ve tüm basın-yayın kuruluşları ile ulusal varlıklarımızın bütünleşmesini sağlama yönünde adımlar atmasını bekliyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi