Karaelmas Gazeteciler Derneğince (KGD), ´´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´´ kapsamında etkinlik düzenlendi. Yeni yönetim, dernek üyeleriyle birlikte dernek inasında kahvaltı yaptı.
Dernek Başkanı Osman Sav, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ´´10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü´´nün, 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Yasa´nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibinin, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazetelerini yayımlamama kararı aldığını hatırlattı.
Gazetecilerinde 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla yürüyüş yaptıklarını anımsatan Sav, şöyle konuştu:
´´Gazeteciler, binbir emekle ve zorlukla görevlerini yerine getirmektedirler. Bu amaçla, Derneğimizi kurarak basın mensupları arasında birlikteliği sağlamaktır. Derneğimizin kongresini de geçtiğimiz günlerde yaptık. Yeni bir dernek yönetimi gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreçte, gazeteciler arasındaki birlikteliği ve kaynaşmayı sağladığımız sürece, Derneğimizi yeniden canlandırarak aktif hale getireceğiz. KGD´nin mücadelesi meslek adına yapılan mücadeledir. Bu mücadelede daha önce destek veren eski başkanlarımız da bizimle birlikte olacaklardır. Tüm üyelerimizin etkinliklerimize katılarak birlikteliğimizi perçinlemiş oluruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi