Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin Hükümetin asgari ücreti açıklamasının ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, zammı az bulduğunu söyledi.

Çetin kendilerinin iktidar olması durumunda asgari ücretin 2 bin 700 ile 3 bin TL arasında olacağını belirterek muhalefet partisinin de suskun kaldığını söyledi ve MHP ile CHP&[#]8217;ye eleştir de bulundu.

Başkan Yusuf Çetin, &[#]8220;Türkiye&[#]8217;de son dönemlerde asgari ücretle de ilgili Sayın Başbakanın 2004 yılında söylediği rakamlara daha henüz ulaşmış değiliz. Asgari ücretli 2004 yılında Sayın Başbakanın gerçek manada bin lirada olmasını ifade etmiş, fakat 2012 yılına geldiğinde asgari ücrete 40 bin lira zamla günde 140 kuruş zamla 701 liraya yükseltmiş durumdadır. Tabi bir başka gerçeğimizde bizim, maalesef taşeronlaşmayla birlikte asgari ücretin ehemmiyeti ve önemi bir kez daha öne çıkmaya başladı. Emek yoğun bir kent olan, işçi düşüncesine hakim bir kent olan Zonguldak maalesef asgari ücretinde yoğunlukla yaşandığı, taşeronlaşmanın yüzünden asgari ücretin yoğunlukla yaşandığı bir il haline gelmeye başladı. Gelinen nokta itibariyle siyasi iktidarlar işi buraya doğru getirmiştir. Bu kabul edilemez. Bu bizim nazarımızda da kabul edilemez gerçeklerin bir kez daha Zonguldak ve ülke kamuoyuna haykırmak istiyorum. Devlet istatistik enstitüsü açıklama yapıyor, bin 64 liranın altındakiler açtır, açlık sınırındadır. Ancak, bin 64 liranın yarısı olan Zonguldak&[#]8217;a ve Türkiye&[#]8217;ye reva görmektedirler. Bunu şiddetle kınıyorum. Bunda da mutlaka siyasi iktidarların devre dışı kalmasını istiyorum. Bir sözde muhalefete, 1991 yılında biz 38 milletvekiliyle biz meclise girdik, meclisin 4. partisiydik. Yapılan yanlışlıkları, eksiklikleri anlattık 1995 yılında Türkiye&[#]8217;nin en büyük partisi olduk. CHP ve MHP&[#]8217;liler meclistesiniz elinizde imkanınız var. Şu Ak Parti&[#]8217;nin 701&[#]8217;lik zammına söyleyecek sözünüz yok mu Allah aşkına. Toplum sizden de mutlaka bunları dile getirmenizi bekliyor. İnşallah Saadet Partisi yeniden iktidara gelecek ve asgari ücretli aynen yaşanabilir bir Türkiye&[#]8217;nin gerçeklerinde her zaman ifade ettiğim gibi 2 bin 700 ile 3 bin lira arasında olacak. Uçuk rakam gibi gelebilir size. 28 Haziran 1996&[#]8217;da iş başına geldik. Tam 9 gün sonra asgari ücretli biz geldiğimizde 11 tüp alıyordu aynı bugün ki gibi. Bir tüp 68 lira 10 tüp 680 lira, 10 tüp bile etmiyor şimdi. 11 tüptü asgari ücretli o gün. 9 gün sonra asgari ücretli tam 42 tüp alır hale gelmeye başlamıştı. Bu ne demek 2 bin 900 demek. Biz bunu yaptık. Gene yapacağız Allah&[#]8217;ın izniyle&[#]8221; dedi.

CHP&[#]8217;LİLERİN BÖYLE ŞOVLARA İHTİYACI VARSA VAY MEMLEKETİN HALİNE

Elvanpazarcık beldesinde Saadet Partili bazı üyelerin CHP&[#]8217;ye geçmesi konusunu değerlendiren Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, &[#]8220;Siz sorduğunuz için bu soruya cevap veriyorum. Yoksa bu soruya cevap bile vermeye değmez. Çünkü siyaset bir gönül işidir. Evet doğrudur, bu istifa eden kardeşlerimizin bizin 2009 yılında mahalli idareler seçiminde biz bu kardeşlerimizle beraber çalıştık. Hayırlı hizmetlerde yaptığımıza inanıyorum oralarda. Ancak bu kardeşlerimiz bir gerçek şu hep söylüyorum, asgari ücretlerle sağda solda iş bulan arkadaşlarımızdı. O günlerde bizlerde kendilerine zaman zaman yardımcı olduk. İlk önce arkadaşlar bana geldiler dediler ki şu parti bana teklif ediyor asgari ücretle beni bir yere işe alacak ben ayrılmak istiyorum. O arkadaşlarımızla birlikte 7-8 arkadaşımız o tarihten 4.5-5 ay önce Saadet Partisi&[#]8217;nden ayrılmışlar benim iznimle. Ayrılın, iş vereceklerse ayrılın demiştim. Onlarda o günlerde istifalarını vermişlerdi. Elvanpazarcık&[#]8217;ta bizim normalde 33 tane üyemiz var. Ayrılan arkadaşlarımıza CHP taşeron firma vasıtasıyla Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin itfaiyesinde iş vermişler. Arkadaşlarda iş karşılığında böyle bir şov yapmışlar. Bu tür şovlara gerek yok. Zaten siz taşeron firmada çalıştırdığınız işçilerin parasını veremiyorsunuz sayın başkanım. O kardeşlerimize de buradan sesleniyorum. Elbette aş önemli haz Allah hiç kimseyi işsiz bırakmasın. Ancak, bazı şeyleri yaparken de şovdan kaçınılmalı. Sayın başkana da tavsiyem, gözünü seveyim kendi işçilerine bak. Bir gerçekte şu biz o arkadaşları Saadet Partisi&[#]8217;ne ilçe başkanı sıfatıyla biz üye yapmıştık. Ancak, şovu o kadar ileri getirmişler ki sadece o gün orda Kılıçdaroğlu yoktu. CHP bu tür şovlara kalmışsa vay memleketin haline&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi