AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile yaşadığı ispat tartışmalarına açıklık getirdi. Ulupınar, "Muharrem İnce ekmeğime yağ sürdü" dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında yaşanan ispat tartışmalarına, Milletvekili Ulupınar yeni bir açıklama yaptı. İnce´nin kendilerine yönelttiği hazine arazilerinin ucuza almaya çalıştıkları iddiası ile ilgili konuşan Ulupınar, "O konuda zaten bizim haklılığımız ortaya çıktı. Muharrem İnce bize diyor ki ´Biz hazine arazisini ucuz almaya çalıştık. Bunu yapamadığımız için de Kaymakam´ın tayinini çıkardık.´ Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş de buradadır. Bizim orada emsaller var. Orada emlak rayiç bedeli üç liradır. Onun yanındaki 7 liradan almış, bilir kişi on bin lira demiş, Çaydeğirmeni Belediyesi komisyonu 7 lira demiş, benim kardeşim de 13 bin liradan almak istemiş. Devlet de 40 bin liradan satacağını söylemiş. Sonuçta 5084´e de ücretsiz alma hakkı olduğu halde 40 liraya almış. Biz burayı talep ettiğimiz de AK Parti´de kurulmamıştı ben de siyasette değildim. Kardeşim iş yapan, hayır yapan, üst düzey vergi ödeyen birisidir. Bu konuda halklılığımız ortaya çıktı" dedi.

KAYMAKAMIN TAYİNİ
Dönemin Kaymakamı´nın tayin ettirilmesi ile hiçbir alakalarının olmadığını dile getiren Milletvekili Özcan Ulupınar, "Kaymakam´ın tayini ile ilgili de bizim alakamız olmadığı ortaya çıktı. Kaymakam bey de İçişleri Bakanlığı müfettişleri doğrultusunda tayin edildi. Zaten Kaymakam takdir komisyonunda değil. Bu işin Kaymakam ile uzaktan yakından alakası yok. Benim söylediğim konu polisler ile ilgili konudur. Muharrem İnce benden bu konu hakkında ispat istiyor. Polisler de bana her ortamda şahitlik yapacaklarını söylediler. Ben zaten Muharrem İnce ile ilgili iki dava açtım. Bunun ispatı o zamanki Emniyet Müdürü´nün polisleri tayin ettiğini söylemesiyle ortaya çıkar. Ancak o emniyet müdürü arkadaşıdır, konuşmaz. Ama polislerin konuşmasıyla ispat ortaya çıkar. Zaten polisler de konuşmaya hazırlar. O gece polislerin açığa alındıkları Devrek Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında da var. Bir aydır bir dosya ile geziyorum. İspatını da her yerde yapıyorum. Bu konuyu istesem Muharrem İnce söylemez. Muharrem Bey benim ekmeğime yağ sürdü" şeklinde konuştu.
AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar´ın, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce´ye açtığı dava ise sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi