Damla Organizasyon&[#]8217;da gerçekletilen yemekli toplantı, çok sayıda partiliyi bir araya getirirken, AK Parti Ereğli İlçe Başkan Adayı İbrahim Sezer konuklarını kapıda karşıladı.
Sezer ve ekibinin düzenlediği Birlik-Beraberlik Toplantısı&[#]8217;na; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, İl Genel Meclisi üyeleri Nail Eski ve İsmail Tak, AK Parti Ereğli İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve İkinci Başkanı Önder Gündoğdu, Ereğli Belediye Meclisi Üyesi İskender Özalp, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, AK Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Muhammet Köse, partinin değişik kademelerinde görev yapmış AK Partililer, çok sayıda delege ile kadın ve gençlik kolları üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi katıldı.
&[#]8220;İKİNCİ SEÇİMLERDE GERÇEK ANLAMDA HAK EDENLER DELEGE OLMUŞTUR&[#]8221;
Düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Ereğli İlçe Başkan Adayı İbrahim Sezer, &[#]8220;Burada toplanmamızın amacı, 22 Ocak&[#]8217;ta yapılacak olan 4. Olağan Genel Kurul&[#]8217;da İlçe Başkanı Adayı olduğumu ifade edecek olmamdır. Bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için, davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum.&[#]8221; dedi.
Üç yılda bir yapılan kongreler öncesi Ereğli&[#]8217;de de hazırlıkların Ekim ayında başladığını anımsatan Sezer, şöyle dedi: &[#]8220;Ekim ayı başındaki çalışmalarda, ilçede yönetim kurulunda yer alan arkadaşların marifetiyle belde, köy ve mahallelerde delegelerin tespiti yapılmıştı. Ancak bunların çok uygun olmadığı tespit edildi. Bunlar da sizin itirazınız sonucu, bilindiği üzere iptal edilmişti. Sonra 21-25 Kasım tarihlerinde sandık marifetiyle Ereğli&[#]8217;de delege seçimlerinin yapılması uygun görüldü. Biz de bu süreçte partimizde delege olması gereken insanların, partimize emeği geçen, beldemizde, köyümüzde, mahallemizde görev alan, sandık kurulunda görev alan arkadaşlarımızın görev alması konusunda bir arzumuz vardı. Bu konuda sandık marifetiyle 21-25 Kasım arasında Ereğli&[#]8217;de 388 delege; 8 bin 300 üyemizin yaklaşık yarısının oy kullanmasıyla tespit edildi.
Sandık marifetiyle yapılan delegelerin tamamı hangi listeden çıkmış olursa olsun hakikaten bu işi hak eden arkadaşlar oldu. Daha önce olduğu gibi akraba, yakın, eş-dost şeklinde olmadı. Bu da bize bu süreçte son derece mutluluk vermiştir.&[#]8221;
&[#]8220;İKİ LİSTE PARÇALANMA YARATMAZ&[#]8221;
İki liste ile İlçe Kongresi&[#]8217;ne gitmenin bölünmeye neden olmayacağını, aksine herkesin demokratik hakkını kullandığını savunan Sezer, şöyle devam etti: &[#]8220;Delege tespitinin akabinde de biliyorsunuz arzu edilen, Ereğli&[#]8217;de birlik-beraberliğin sağlanması adına listenin teke düşürülmesi anlamında bir çaba vardı. Ancak mümkün olmadı. İki liste olması halinde Ereğli çok mu parçalanacak? Ben kesinlikle buna inanmıyorum. Bu bir demokratik yarıştır. Herkes demokratik hakkını kullanıyor. Ben şuna inanıyorum; kongre sonrası kazanan kesinlikle AK Parti olacaktır.&[#]8221;
&[#]8220;ÜYE SAYISINI ALTI AYDA İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ&[#]8221;
Göreve talip olurken önlerindeki hedefleri de belirlediklerini anlatan Sezer, şunları kaydetti: &[#]8220;Bilindiği üzere partimiz Ereğli&[#]8217;de 2002 yılında Muhammet Köse başkanlığında kurulmuştu. 2003-2004&[#]8217;te İlçe Başkanlığında görev yaptığım zamanlarda partimizin yaklaşık 9 bin 500 kayıtlı üyesi vardı. Bugün baktığımızda delege seçimleri sırasında gördüğümüz üye sayımız 8 bin 300 idi. Yani 9 yıllık süreçte partimizin üye sayısının artması gerekirken düştüğünü görüyoruz. Allah nasip eder de, ekibimizle beraber İlçe Başkanı olursam altı ay gibi kısa bir sürede Ereğli&[#]8217;de 8 bin 300 olan üye sayısını en az iki katına çıkarmayı taahhüt ediyorum.
AK Parti, ülke genelinde yüzde 50&[#]8217;nin üzerinde oy almış bir partidir. AK Parti kadrolarında görev alan insanların kamuoyu ile çok yakın ilgili olması gerekir. Sürekli istişare halinde olunması lazım. İnsanlardan kaçan teşkilat ya da görev başındaki insanların; bu partiye çok fazla vereceği bir şey yoktur.
&[#]8220;EREĞLİ VE TÜM BELDE BELEDİYELERİNİ ALACAĞIZ&[#]8221;
Onun için ben önümüzdeki süreçte Ereğli başta olmak üzere tüm belde belediyelerini alacak iyi bir kadro yapacağım. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu şehirde AK Parti&[#]8217;ye gönül veren, maksimum katkıyı verebilecek arkadaşlarla yola çıkıyorum. Onun için, belediye seçimlerine son iki ay kala değil, bugünden itibaren, 23 Ocak&[#]8217;tan itibaren iki yıl boyunca hazırlık yapacağız. Ve Ereğli Belediyesi&[#]8217;ni de, tüm belde belediyelerini de alacağız.
Kongre sonucunda, Ereğli&[#]8217;ye en iyi hizmeti yapacak olan kadro iş başına gelecektir. Bu da inşallah İbrahim Sezer başkanlığındaki kadro olacaktır. Bunu da ezbere söylemiyorum, arkadaşlarım toplantıya katılanlarla ilgili bir istatiksel çalışma yaptılar; şu anda salonda 327 civarında delege olduğunu tespit ettik. Sizi, AK Parti ailesini kesinlikle mahcup etmeyecek tavırlar içerisinde olacağımıza, partimizi günden güne daha iyi yerlere taşıyacağımıza buradan söz veriyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi