Giresun Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Merkezi üyeleri, kentte meydana gelen hava kirliliğini gaz maskeleri takarak protesto etti.
Hava kirliliğinin, hükümetin dağıttığı kalitesiz kömürlerden kaynaklandığı ileri sürülerek önlem alınması istendi.Atapark&[#]8217;ta toplanan gençlik merkezi üyeleri, hava kirliliğini gündeme getirmek için gaz maskeleri taktı, ´Sevgilim beni öpmüyor, is kokuyorsun diyor´, ´Bu hava ile Giresunspor da düşer´, ´Dumana karşıyız, Giresun&[#]8217;a aşığız´, ´Taşbaşı&[#]8217;nı duman almış´, ´Yeşil kentin beyaz çocukları yaşamak istiyor´ ve ´Gençlik başımda duman´ yazılı pankartlar taşıdı. Burada konuşan Gençlik Merkezi Başkanı Sinan Doğuş Coşkun, kalitesiz kömür kullanımının hava kirliliğine yol açtığını belirterek, &[#]8220;Toplum sağlığı anayasal güvence altındadır. Ne yazık ki kış döneminin geldiği bugünlerde kentimizde yaşanan hava kirliliğini görünce bu güvencenin pek de geçerli olmadığı anlaşılıyor. Bu kirlilik, ısı değeri düşük kömür kullanımından kaynaklanmaktadır. Bu kömürler de yoksul kesime Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma aracılığıyla devlet tarafından dağıtılıyor&[#]8221; dedi.

KALİTESİZ KÖMÜRÜ HÜKÜMET DAĞITIYOR

Giresun&[#]8217;da hava kirliliğinin her yıl arttığını ve bu durumun Vali Dursun Ali Şahin&[#]8217;in de dikkatini çektiğini kaydeden Coşkun, şöyle devam etti:

&[#]8220;Vali Şahin, Giresun&[#]8217;daki kirliliğin 1990 yıllarındaki Ankara&[#]8217;nın hava kirliliği ile aynı olduğunu söylemiş ve çok şaşırmıştı. İşte durum ortada. Hükümetin dağıttığı kalorisi düşük ve kalitesiz kömürlerin hak eden ve etmeyen herkes tarafından yakılmasıyla bu kirlilik meydana geliyor. Kalitesiz kömür halkın sağlığı hiçe sayılarak dağıtılıyor ve kimse de dur demiyor. İhtiyaç sahiplerine de kaliteli kömür dağıtılmasını ve bu sorunun biran önce çözümlenmesini istiyoruz. Amacımız yaşanılacak oksijen ve doğa dostu bir Giresun&[#]8217;un var olmasının sağlanmasıdır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi