Zonguldak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda tutuklanarak cezaevine konulan Murat Sesli´nin yerine vekillik yapacak olan Başkan Vekili Belediye Meclisi´nin toplanmasıyla belirlendi.


Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven Başkanlığında olağanüstü toplanan meclis, Belediye Başkan Vekilini Arslan Keleş olarak belirledi. Başkan Vekilliğine Belediye Meclis Üyelerinden Arslan Keleş ve Halil Bozkuş Aday oldu. Yapılan seçimlerde adaylar ilk üç turda yasa gereği yeterli çoğunluğa ulaşamayınca en çok oyu alan adayın seçileceği 4. tura geçildi. 4. ve son turda Meclis Üyesi Halil Bozkuş 10 oy alırken, Meclis Üyesi Arslan Keleş 14 oy alarak Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili seçildi.


Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Arslan Keleş, Murat sesli´nin tutuklanmasının üzücü ve talihsiz bir olay olduğunu, Sesli´nin suçsuzluğunu ispatlayıp geri döneceğine inandıklarını söyledi. Belediyenin hizmetlerinin devam edeceğini belirten Keleş, herkese hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Arslan Keleş Başkan Vekilliği görevini Murat Sesli cezaevinden çıkmazsa 29 Mart 2009´da yapılacak seçimlere kadar yürütecek.
Editör: Pusula Gazetesi