Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Pusula&[#]8217;nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Vali Ayyıldız, günlerdir konuşulan Fevkani Köprüsü&[#]8217;nün yıkılıp yıkılmaması, Zonguldak&[#]8217;a kurulması beklenen doğalgaz&[#]8217;daki son durum, yeni kampus hastane için düşünülen 69 Ambarlarındaki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

69 Ambarları&[#]8217;nın kampus hastane için en uygun yer olduğunu fakat halen kesinleşmiş bir şey olmadığını belirten Vali Ayyıldız: &[#]8220;69 Ambarları olursa harika bir yer olur&[#]8221; dedi.

Vali Erol Ayyıldız, açıklamasında şunları söyledi:

DAHA İDEAL BİR YER BULAMADIK

Hastane yeri ile ilgili zemin etüt çalışmasının ödeneği geldi ihale çalışması yapılacak. Aşağı yukarı fikrimiz orası. Şehrin bölünmüş yol bittiğini düşünün, Mithatpaşa Tünelinin açıldığını düşünün, Ereğli&[#]8217;ye de bağlantı olduğunu düşünün 69 Ambarları hastane için ideal bir yer olarak çıkıyor. Çünkü hiç kimsenin zorlanmadan bölgeye hizmet eden harika bir yer olur. 69 Ambarlarından daha ideal bir yer bulamadık. Bu işlerin bittiğini düşündüğümüzde 69 Ambarları tam göbekte hiç ambulansların zorlanmadan geçebileceği bölgeye hizmet sunabilecek ideal bir yapı. Şuan için en uygun yer orası. Etüt çalışmaları yapılacak ama çok bağlayıcı bir şey değil. Sadece nasıl bir yapılaşma yapılması ile ilgili orada olabilecek zemin kazık çakılarak mı yoksa düz yapılabilir mi temel nasıl hazırlanacak onun ile ilgili etüt çalışması yapılacak.

ŞEHRİMİZE YAKIŞAN BİR KÖPRÜ YAPMALIYIZ

Daha iyisi yapılana kadar eskisi devam etmeli. Eskisi yenisi yapılana kadar ihtiyaç görüyor. Mutlaka şehrin dokusuna yakışan bir yapısı yok. Şehrimize yakışan bir köprünün, viyadükün ya da oraya olabilecek herhangi bir alternatif çok daha iyi olur. Ama biz bunu istemiyoruz diyip ortadan kaldırıp yerine bir şey koyamayınca problemler yumağına bir problem daha eklenir. Yenisi yapılıncaya kadar ya da daha iyisi ortaya konuluncaya kadar mevcut devam eder. Oradaki çözüm bu. Başkada bir şey söylemek akla muhal zaten.

ZONGULDAK KARADENİZ&[#]8217;İN İNCİSİ OLACAK

Hava kirliliğinin önlenmesi için baca temizliği akla gelebilecek çeşitli oluşumlar filtrelerin takılması, kömür ile uğraşan insanların daha olumlu katkılar yapması konusunda uyarılar yapmış olsak ta istediğimiz sonucu alamadık. Bunun sebebi benim tayinim kış ayına denk gelmesi. Ama esas çözüm alternatif ısınma kaynaklarına ağırlık vermektir. Doğalgaz ihalesi yapıldı. 18 ay içerisinde teslim etmek zorundalar. Öncelikle kamu binalarının enerjiyi ve yakma işini çok kullanan doğalgaza yönlendirmekle şehrin havası 18 ay sonra insanların rahatça nefes alabileceği bir şehir olacağı kanaatindeyim. Bunun dışında Çatalağzı&[#]8217;nda kurulu bulunan termik santrallerden elde edilen sıcak su ile kentin ısıtılmasıyla ilgili TÜBİTAK hazırlık çalışmasına devam ediyor. Daha yeni başlayan bir çalışma. Bununla ilgili protokoller imzalandı. Bunun sonucunda onu da değerlendireceğiz. İnşallah Zonguldak güzel havası olan Karadeniz&[#]8217;in incisi olan bir şehre kavuşur.

GAZİPAŞA&[#]8217;DAKİ TRAFİK BİR NEBZEDE OLSA RAHATLADI

İnsanların artık park etme düşüncesi kafasından kalktı. Bu bir alışkanlık ve süreç istiyor. Tamamen kalkma değil arada esnafın indir boşalt yapabileceği zamanlar var. Ama onun haricinde orda trafiğin sabah ve akşam olmaması bir tanede geçişin hızlanması demek. Duran trafiğin değil de hareket eden bir trafiğin oluşması buda sıkışmayı değil hem Gazipaşa&[#]8217;nın girişinde çıkışında önlediği için dolayısıyla trafik sıkışıklığı ve yoğunluğu bir nebzede olsa, şehrin ağzına bir kaşık balda olsa çözüm oldu diye düşünüyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi