ZONGULDAK´ta, evine misafirliğe gittiği arkadaşının 17 yaşındaki kız kardeşi A.D.´ye gece cinsel saldırıda bulunmaktan tutuksuz yargılanan 23 yaşındaki Ö.Ç., mahkemedeki savunmasında, "Öpüşüp koklaşma oldu, seviştik ama ilişkiye girmedik" dedi.

Geçen 29 Ocak´ta Ereğli İlçesi´nde meydana gelen olayda Ö.Ç., arkadaşı Y.D.´nin evine misafirliğe gitti. İddiaya göre, Ö.Ç., arkadaşı ve evin diğer sakinleri uyuduktan sonra gece A.D.´nin odasına girdi. Ö.Ç., A.D. ile ilişkiye girerken, sesler üzerine uyanarak odaya giren Y.D., Ö.Ç.´yi döverek evden kovdu. Ailenin şikayeti üzerine Ö.Ç. hakkında, ´Çocuğa nitelikli cinsel saldırı´ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tutuksuz yargılanan Ö.Ç., dün Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ilk kez hakim karşısına çıktı. A.D. ve ailesi ise duruşmaya katılmadı. Ö.Ç., A.D.´nin kendisini telefonla araması üzerine eve gittiğini, ancak cinsel ilişkiye girmediklerini ileri sürdü. Evin salonunda kendisi için hazırlanan yatakta yattığını belirten Ö.Ç., "Herkes yattıktan sonra ben salonda televizyon izlerken A.D. geldi ve odasına davet etti. Odaya girer girmez üzerime atladı. Kendisini uyardım, salona geçtim. Sonra tekrar çağırdı. Birlikte odasında otururken ağabeyi geldi ve beni dövdü" dedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Habib Atasoy´un, daha önce poliste ve savcılıkta ilişkiye girdikleri yönünde ifade verdiğini hatırlattığı sanık Ö.Ç., "O zaman korkudan öyle ifade verdim" dedi. Hakim Atasoy´un, öpüp okşama anlamında bir şey yaşayıp yaşamadıklarını sorduğu sanık Ö.Ç., "Sevişme anlamında öpüşme koklaşma oldu. Odaya girer girmez üzerime atladı. Seviştik. Ama ilişkiye girmedik" dedi.

Duruşma, mağdur A.D. ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi