Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar gündeme ilişkin sorularımızı yanıtladı. Başkan Uçar, Milletvekili ve milletvekili emeklilerine verilen zammı çok doğru bulmadığını belirtirken, yerel temsilcilerin milletvekillerinin açıklarıyla ilgili meclise gizlice bilgi verilmesinin de etik bir davranış olmadığını savundu.

Lavuar Alanının çok konuşulması gereken bir konu olduğunu fakat kendilerinin de sadece Lavuar Alanı değil Zonguldak&[#]8217;taki bir konuyla ilgili yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Uçar, TTK&[#]8217;ya işçi alımıyla ilgili de önümüzdeki günlerde hem sendikanın hemde siyasi temsilcilerin girişimleri olacağını söyledi.

İlk olarak milletvekili ve milletvekili emeklilerine yapılan zam sorusunu yanıtlayan Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, sorularımıza şu yanıtları verdi:

ÖNCELİKLE EMEKLİLER İLE İLGİLİ İNTİBAK YASASI ÇIKARILMALIYDI

Milletvekili ve Milletvekili emeklilerine yapılan zammı açıkçası bende çok doğru bulmuyorum. Ama bir milletvekilinin maaşı bizde biliyoruz ki kendilerine yetmiyor. Maaşları misafir ağırlamaya bile yetmiyor. Rakamlar oldukça yüksek gibi görünüyor ama asgari ücretlinin masrafıyla bir milletvekilinin masrafı arasında belki 50-100 kat fark vardır. Ama bunu dengeli tutmak lazım. O nedenle Milletvekili ve Milletvekili emeklilerinin maaşlarındaki bu artışı ben çok fazla tasvip etmiyorum. Emeklilerle ilgili de bir intibak yasası var ve bu yasanın 2013&[#]8217;te değil biran önce çıkartılması çok daha sağlıklı ve iyi olur diye düşünüyorum.

TTK&[#]8217;YA İŞÇİ ALIMI İÇİN GÖRÜŞME YAPACAĞIZ

Sendika yetkililerimizin bu hafta içerisinde Sayın Bakanımızla bir görüşmeleri olacak. Tekliflerini sunacaklar. Ardından bizim kendi milletvekillerimiz ve bizler hazineye, Maliye Bakanımıza bu konuda isteklerimiz için görüşmeye gideceğiz. Ama henüz bir gelişme yok.

ZONGULDAK İÇİN YENİ BİR PROJE HAZIRLIYORUZ

Lavuar alanı çok konuşulması gereken, ortak noktada buluşulması gereken bir konudur. Çünkü Lavuar alanına uygulanacak olan proje başladıktan sonra dönüşü olmayan bir proje. Keşke şöyle yapmasaydık, böyle yapsaydık denilmemesi gereken projelerden bir tanesi. Tabi bu anlamda belediyenin de, sivil toplum örgütlerinin de görüşü alınarak ranta dönüştürülmemesi konusunda özellikle sosyal donatısı ve kültür merkezi haline dönüştürülmesi gerektiğine inanıyorum. Biz daha farklı bir çalışma içerisindeyiz. Şimdi açıklamakla istemiyorum. Sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz ve siyasi partililerimizin olduğu bir alanda toplanarak bu projeden faydalanılması konusunda hazırlık yapıyoruz. Bu projeyi hazırladıktan sonra bahsettiğim toplulukla bir araya gelerek genel bir değerlendirme yapacağız. Lavuar alanının dışında da çok önemli çalışmalar var.&[#]8221;

MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ ANKARAYA BİLGİ SIZDIRMAK FIRSATÇILIKTIR

Devrek CHP örgütünün Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar&[#]8217;ın geçmişte yaptığı çalışmalarla ilgili CHP Milletvekili Muharrem İnce&[#]8217;ye dosya göndermesiyle ilgili çıkan haberlere de yanıt veren Başkan Uçar: &[#]8220;Bizden de bir arkadaşımız bir belediye başkanı yada milletvekili ile ilgili geçmişte yapmış olduğu yanlış uygulamalarla ilgili olumsuz, töhmet altında bırakacak bir takım açıklamalarda bulunmak doğru değildir. Hukuk boyutunda yapmış olduğu bir takım uygulamalar varsa onlar deşifre edilmelidir. Ama insanları kirleteceğim diye fırsatçılık yaparak bu tür açıklamalar yapmak çok doğru değil. Bu siyasi ahlaka uyan bir harekette değildir. Parlamentoda milletvekillerinin yapmış olduğu konuşmalarda bir takım şeyler olabilir. Ama onlara bu tip şeyleri servis yapmak tabandakilerin görevi değil. Bu konulara girerek tartışma yaratmakta istemiyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi