Zonguldak´ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde faaliyette bulunan CİLAS Kauçuk A.Ş.´ye Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, Devrek Esnaf Odası Genel Sekreteri İsmet Akdemir, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Öksüz, Devrek Halk Bankası Şubesi Müdürü Erol Demirel ve Devrek Yapı kredi Bankası Şubesi Müdürü Mehmet Yakın ve Fabrika Genel Müdürü Hayri Yardım Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Ertan Civak´ın organize ettiği yemekte bir araya geldiler. Düzenlenen ziyaretle ilgili bilgi veren Ertan Civak, “Öncelikle bu nazik ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Malum fabrikamız 1989 yılından bu yana bölgemizde faaliyet göstermektedir. Bölgesel kalkınmada önemli bir yere sahip olan firmamız yine bölge insanına da önemli iş istihdamı sağlamaktadır. Fabrikamızda ki üretimlerimiz tamamen yurt dışına yöneliktir. CİLAS olarak ülkemize ve bölgemiz katma değer kazandırmak ve bölge insanına daha fazla iş istihdamı sağlamak öncelikli hedefimizdir. Şu ana kadar fabrikalarımızda yaklaşık 475 işçi çalışmaktadır. Amacımız bundan sonra da en son teknoloji ile daha fazla makine ve donanım ile personel sayımızı daha üst seviyelere taşıyarak işsizliği en asgari seviyelere taşımaktır. Bu davetimi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Devrek TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir ise, “CİLAS bölgemizin ve Zonguldak´ımızda ihracat ve iş istihdamı sağlayan fabrikalarımızdan birisidir. 1989 yılından bu yana bölgemize ve Zonguldak insanına her alanda katkı veren bu müessesesinin gelecek yıllarda daha da büyüyerek ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise yaptığı konuşmada şunları söyledi,” ilçemizin en büyük fabrikasından birisi olan CİLAS Kauçuk ülkemizin, bölgemizin ve Zonguldak´ımızın yıllardan bu yana gururu olmaya devam ediyor ve tabii ki bizde bununla gurur duymaya devam ediyoruz. Öncelikle bizi fabrikasına davet eden Ertan Cıvak kardeşimize teşekkür ediyorum. Bu ziyaretle hem fabrikayı yakından tanımış olduk hem de imal edilip dışarı ihraç edilen ürünlerle ilgili arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Özellikle iş alanında çok önemli istihdam sağlayan bu fabrikalarda yaklaşık 500 işçi çalışmakta ve bu da en azından en az bin kişinin evine ekmek götürmesi demektir. Ertan Cıvak gibi örnek kardeşlerimizin bölgemize yatırım yaparak hem ülkemize hem de bölgemize ciddi alanda büyük katkılara sağlayacaktır. Tekrar bu nazik davetinden dolayı Ertan Cıvak kardeşimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Düzenlenen yemeğin ardından misafirlere fabrika gezdirilerek üretim ve fabrikanın özellikleri hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi.
Editör: Pusula Gazetesi