Kozlu Belediyesi´nde Eylül ayında yapılan kahraman hayvanların ve çoban heykellerinin yer aldığı park, dört ayda tahrip edildi. Parkta bulunan timsah figürünün kafası koparılırken, parkın girişinde bulunan çobanın önce flütü sonra da tamamı yıkıma uğradı. Bremen mızıkacıları masalının kahramanları olan horoz, kedi, köpek ve eşek dörtlüsünden ise sadece eşek geriye kaldı. Pelikanların yanı sıra sincap gibi birçok küçükbaş hayvanda parçalandı. Fil, deve gibi bazı hayvanlara da, kısmi zarar verildi.
Defalarca kez parçaların yapıştırıldığını belirten belediye yetkilileri, şu ana kadar zararın boyutunun 12 bin TL olduğunu bildirdi. Çocukların hayvanları tanıtan park, verilen tahribatlara rağmen gençlerin de ilgisini çekiyor. Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, yoğun güvenlik tedbirleri alınmasına rağmen tahribatların sürdüğünü ifade etti. Zonguldak´ta öğrencilerin, doğadaki hayvanları görüp tanıyabilecekleri başka bir park bulunmadığını belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "O kadar ilgi
görüyor ki, okullar, hayvanları öğrencilere tanıtabilmeleri amacıyla parkımıza gezi düzenliyor. Gerek güvenlik görevlileri, gerek zabıtalar tarafından parkta güvenlik tedbirleri aldık. Bunun yanı sıra polis motorize ekipleri sürekli bölgede link geziyor. Tüm bunlara rağmen tahribat sürüyor. Defalarca kez, tahrip edilen hayvanları onardık. Bıkmadan onarmaya devam edeceğiz. Ama en iyi güvenlik, bilinçli vatandaşlardır. İnsanlarımız, çocuklarının doğadaki hayvanları tanıyabileceklerini unutmamalı ve bu parkı korumalıdır."

Editör: Pusula Gazetesi