Avrupa Birliği 2008 Aktif İstihdam Tedbirleri çerçevesinde kabul edilen Bodur Meyve Yetiştiriciliği Eğitim Projesinde Çaycuma´dan 70, Gökçebey´den 25 ve Devrek´ten 5 olmak üzere 100 kursiyere eğitim verilecek.


Projeye Çaycuma´dan 135 kişinin müracaat etmesi nedeniyle kursa katılacak 70 kursiyer Çaycuma Kaymakamlığı´nda yapılan mülakat sonucunda belirlendi.









Mülakata, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, İş Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bayram Cura ve muhtarlar katıldı. Proje hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik; "50 bayan ve 50 erkek çiftçiye eğitim sonunda sertifika verilecek. 9 Ocak´ta başlayacak kurs 12 günlük yoğun eğitimden sonra 8 ay boyunca ayda üç gün teorik ve pratik eğitim verilecek.

Kursiyerlere günlük 8 Euro para ödenecek ve ücretsiz servis tahsis edilecek. Kurs sonunda başarılı olanlara meyve bahçesi tahsis edilmesi için öncelik tanınacaktır" dedi.


Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız da konuşmasında; kursun amacının boş olan arazileri değerlendirmek, meyveciliği geliştirmek ve istihdam sağlayıp işsizliği önlemek olduğunu söyledi.


Kaygısız; "Sizlerden ricamız kursa düzenli devam ederek kendi bahçenizi kurarak gelir düzeyini artırmanız" dedi.


Yapılan mülakatın ardından Çaycuma´da eğitim projesine katılacak 70 çiftçi belirlendi.

Editör: Pusula Gazetesi