Meclis Bütçe Görüşmeleri sırasında kendisine haksız yere sataştığını ve kendisi hakkında yalan yanlış bilgiler aktardığını iddia ettiği CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce&[#]8217;yi eleştiren AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İnce&[#]8217;ye sunulan haksız ve karalayıcı bilgi ve belgelerin Devrek CHP Teştkilatı tarafından sunulduğunu, söyledi.

Ulupınar, şöyle konuştu; &[#]8220;Başbakanımız ile ilgili bir gensoru vardı. Gensorunun olduğu gün CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce&[#]8217;ye Devrek&[#]8217;ten benim ve ailem adına yalan yanlış bilgiler içeren bazı belgeler gitmiş, kendisi de o belgelerle beraber kürsüye çıktı. Devrek ile beraber 30-40 tane yerden bahsetti. Tabi ki Devrek&[#]8217;te geçince işin içinde ben söz istedim fakat grup başkanvekillerimiz bize o gün Başbakan ile ilgili gensoru olduğu için, gensorunun da biran evvel uzamadan bitirilmesi için söz vermediler. Çünkü sadece ben değildim, 40 tane daha arkadaş vardı iftiraya maruz kalan. Bütçede bütün Milletvekillerine bir söz verilir bende orda konuştum, benden sonra İnce kürsüye çıktı. &[#]8216;Ben&[#]8217; dedi, &[#]8216;Bu milletvekiline geçenlerde böyle böyle dedim o dedi onun cevabını vermedi, bugün gelmiş Devrek&[#]8217;te CHP&[#]8217;den Belediye almış şöyle belediye almış, CHP&[#]8217;yi kötülüyor&[#]8217; dedi.

BİZ ORAYI YASA GEREĞİ BEDAVAYA DA ALABİLİRDİK

2001 yılında daha Ak parti ortada yokken biz 5084&[#]8217;e göre o bölgeden arıtmanın olduğu yerden yeri talep etmişiz. O zamanlar ırmakta sette yok, sel tehtidi altında arıtmanın yanında çukurda bir yer. Sele maruz bir yer. Biz bu yeri bedelsiz almamışız, ben kardeşime dedim ki bu yeri 5084&[#]8217;e göre bedelsiz alabilirsin, şartları vardır, nedir şartları, yerin üçte birini kapalı alan yapacaksın, belli sayıda insanı belli senede sigortalı çalıştıracaksın. Ondan sonra bu yer otomatikmen sizin olur. Diğer sanayicilerimizin orda yer aldığı gibi. Orda bir sürü yatırımcı yer aldı. Yok dedi abi biz buraya parayla alalım dedi, iyi al dedik. Emlak rayiç bedeli 3 lira, Çaydeğirmeni Belediyesi belirlemiş 7 lira. Muharrem İnce diyor ki, &[#]8216;Devrek Belediyesi belirlemiş 7 lira diyor. Belediye Başkanı Komisyon Başkanı diyor beni, ben değilim. Ziraat Odası belirlemiş 8 lira, TSO belirlemiş 8 lira, bilirkişi demiş 11 lira bizim ki almış 40 lira. Devlete vermiş bu parayı helali hoş olsun. Ve kaymakamın bundan dolayı sürüldüğünü iddia etti. Kaymakamın neden gittiğini herkes biliyor. Mülkiye Başmüfettişlerinin tutanakları raporları mevcut. Kaymakam bugüne kadar görev yaptığı yerlerden neden gittiyse buradan da aynı sebeplerden gitmiştir. Ve burada bir kömür dağıtımından dolayı Show TV&[#]8217;de Haber Özel&[#]8217;e çıkmıştı. Ondan sonra mülkiye başmüfettişleri rapor tuttular, bu rapor doğrultusunda kaymakam gitti. Maliye bakanımızda vardı orda, oda anlattı durumu orda kaymakamlarında bu konu hakkında hiçbir dahili yoktur. Yani kaymakam kalsın gitsin bu konuda neticeye etki etmesi mümkün değildir.

CHP&[#]8217;Lİ ÇETİN SOYSAL, &[#]8216;BU KAYMAKAM GÖREVDEN ALINMALI&[#]8217;DEDİ

Tespit Komisyonunda da kaymakam yoktu, haber özel programına çıktığı günün ertesi günü CHP milletvekili Çetin Soysal açıklama yaptı. Bu kaymakam derhal görevden alınmalı diye, kendi milletvekilleri. Bana verilen 3 dakikada ben bunları anlatmaya çalıştım. CHP&[#]8217;nin grup başkanvekili olduğu için sürekli çıkma hakkı var, bizim çıkmamız için grubun izin vermesi lazım, meclis başkanının izin vermesi lazım bizim çıkmamız mümkün değil. Oda çıktı hakaret etti bir sürü ve o arada Meclis başkanı ara verdi, benim çıkma şansım olmadı. Kaymakam ile ilgili konuda haksız olduğu ortaya çıktı. Yerle ilgili konuda haksız olduğu da ortaya çıktı. Ben orda 2 tane polis olayına girdim. Ben belediye başkanıyım pazaryerinde ikinci katta bir bar var türkü bar. Şimdi orda CHP Milletvekili içki içiyor, Muharrem İnce değil o yok. Polisler geliyor gece birde barı kapatacaksın diyorlar, kapanış saati bir, bütün Devrek bu olayı bilir, CHP&[#]8217;lilerde çok iyi bilir.

2 POLİS ZONGULDAK&[#]8217;A SÜRÜLDÜ

Ve polise burayı nasıl kapatırsın CHP&[#]8217;li milletvekilleri içki içiyorlar, kapatamazsın, adamlar diyorlar. Polisler görevini yapıyor kardeşim. Gece saat ikide o polisler açığa alındı. Ertesi günde polisler tayin edildi. Polislerin biri İstanbul&[#]8217;da, biri hala Zonguldak&[#]8217;ta. O akşam televizyonu izlemişler adamlar beni aradılar, istediğin yere geliriz, ifade de veririz, basına da konuşuruz, şahitlikte yaparız dediler. Ben bunu söyledim, tabi bu kükredi. Çirkin konuşmalar içine girdi. O bize yerle ilgili iftirada bulundu. Kaymakam ile ilgili iftirada bulundu, biz hiç o şekilde kükremedik. Bu Muharrem İnce arkadaşlar orada ortamı geren bir arkadaş. Tamamen Başbakanımızda dahil olmak üzere hakaret eden, iftirada bulunan bir arkadaş. Ama bununda cevabını vereceğiz, onla hem Huzur-u Mahşerde, hem de mahkemede hesaplaşacağız, daha bu iş bitmedi, yeni başladı. Ve ben bu polisler ile ilgili konunun üzerine gideceğim. Buradan, Devrek CHP örgütünden bunlara malzeme gidiyor. Nadir Saraç milletvekiliyken bizden oraya asılsız yanlış bilgiler gönderildi mi hiç? Onu yıpratmaya yönelik bizde yapabilirdik bir şeyler. Ama biz yapmadık. Bunun Devrek&[#]8217;e de bir faydası olmaz, onlara da faydası olmaz. 7 seçim yaşadık biz bunlarla, 7 seçimde de bunları sandığa gömdük. Bundan sonra daha çok birlik ve beraberlik içinde, bunların üzerine gideceğiz&[#]8221;

ÖZMEKİK: İŞ ÜRETİYORUZ, LAF DEĞİL

Toplantıda söz alan AKP Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik de, İş adamı Celal Ulupınar hakkında çıkan iddialara tepki gösterdi.

Özmekik konuşmasında şunları kaydetti; &[#]8220;15 günlük bütçe maratonundan sonra vekilimizle tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki bu süreçte bir takım olaylar yaşandı, biz bu olaylar neticesinde öncelikle buradan söylemek istiyoruz. Yönetim kurulu üyesi arkadaşımız iş adamımız Sayın Celal Ulupınar&[#]8217;a yapılan haksız ithamları öncelikle kınıyoruz. Ortada çok büyük bir çelişki var. Dünya konjektüründe iş adamlarına, yatırımcılara, dünyadan talep varken ilçemizde ne yazık ki bedava alınması gereken bir araziyi iş adamımız sayın Celal Ulupınar abisinin siyaset yapması nedeniyle para verip almıştır.Üst üste 5 yıldır vergi rekortmeni olan arkadaşımızı tebrik ediyoruz.O ilçemize istihdam katmaktadır, burada ki yönetim kurulu arkadaşlarımızın tamamı iş adamıdır, yanlarında eleman çalıştırmaktadır.Çünkü işsizlik başka neyle önlenecektir, onların söylediklerinde çelişki vardır. İşsizlik iş adamlarımızın kanalıyla azalacaktır. İş adamlarımızı bu işlerden soğutmamak gerekir.Öncelikle tavsiyem onlara bütün iş adamlarından sayın İnce&[#]8217;nin özür dilemesi gerekir.İlçemizde çok güzel gelişmeler oluyor.Hastanemizin temeli atıldı, başlandı orası bir şantiye oldu, sizlerde izliyorsunuz.Engelsiz yaşam merkezinin ihalesi yapıldı,yakında şantiye orada da kurulacak.Devrek gerçekten son yıllarda görmediği hizmetleri gördü.Bundan rahatsız olan bir takım çevreler bizi yolsuzlukla, bir takım şeylerle suçlayamadıklarından partimizi bu yönden yıpratmaya çalışıyorlar.Onlara buradan tavsiyem beyhude uğraşıyorlar, çünkü bunların arkasında önümüzde gelen bir yerel seçim var.Hep beraber el birliğiyle Devrek&[#]8217;in gelişmesi için çalışıyoruz. Biz iş üretiyoruz, laf üretmiyoruz&[#]8221;

Ulupınar&[#]8217;ın ziyaretinde AKP Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İl Genel Meclis üyeleri Şahin Aldıbaş, Vacit Durdubaş, Nazmi Öksüz, Kadın Kolları Başkanı Tülay Tatoğlu, Gençlik kolları Başkanı Muharrem Terzi, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve bazı belediye meclis üyeleri de bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi