Akbaş açıklamasında geçtiğimiz hafta yapılan kongreyle ilgili yaptığı değerlendirmenin sonunda Fransa meclisinin tutumunu değerlendirerek şunları söyledi;

“Bilindiği üzere 17 Aralık 2011 tarihinde 3. Olağan kongremizi icra ettik. Kongre sürecimizde kimseyi ayrıştırmadan ve teşkilatı birlik içinde geçirdik. Bir kez daha Zonguldak’tan birlik ve beraberliğimizi yinelemiş olduk.

Kongremizde bize destek olan tüm Ak Parti ailesine şükranlarımızı sunuyoruz. Kongremiz bir kez daha gösterdi ki Ak Parti Ailesi olarak hep uyum ve ahenk içindeyiz.

Ayrıca kongre sürecinde çalışan ve emek harcayan tüm gençlik kolları arkadaşlarımızı da kutluyor ve tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi cefakârca çalıştılar ve emek harcadılar. Onlara emeklerinden ötürü ve inandıkları davalarına sahip çıkmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum.

Bugün de ilk yönetim kurulu toplantımızı icra edeceğiz. Gençlik teşkilatımız daha heyecanlı ve birlik içinde ilk toplantısını yapacak. Biz temsil ettiğimiz ak parti gençliğinin değil, tüm Zonguldak gençliğinin sesi olmak istiyor ve bu bağlamda tüm Zonguldaklı gençlerimize ulaşmak için çalışıyoruz, çalışacağız.

Ak Parti gençliği hem geçmişine hem geleceğine sahip çıkmaktadır. 2011 yılı Mehmet Akif Ersoy yılı olması hasebiyle 27 Aralık 2011 tarihinde milli şairimizi anma programı tertip ettik. Program Zonguldak Öğretmenevi konferans salonunda 27 Aralık 2011 salı günü saat:18.00´da yapılacaktır. Zonguldaklı gençlerimizi davet ediyoruz. Mehmet Akif’i anlamak ve genç kardeşlerimize anlatmak istiyoruz. Milli şairimizin dediği gibi; ‘sahipsiz kalan bir vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’.

Fransa tarafından oylanan ve kabul edilen yasa ile ilgili olarak ise biz de Ak Parti Zonguldak Gençlik Kolları olarak, kabul edilen yasayı kınıyoruz. Bu kabul edilebilir değildir. Fransa´ya Osmanlı’yı hatırlatmak ve Osmanlı kurtarmasa idi Fransa olmayacağını bir kez yüzlerine vurmak gerekir. Kalkmışlar şimdi de böyle bir yasayı oylayıp kabul ediyorlar. Fransa bu tasarı ile nerede olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Tasarının oylanmasından bir gün öncesinde Fransa dışişleri Bakanlığı; ‘Türkiye bizim önemli bir müttefikimiz’ diye açıklamalarda bulunmuştu. Biz de gördük kim müttefikimiz kim dostumuz. Hükümetimize inanıyor ve güveniyoruz. Gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Fransa´yı bir kez daha ak parti Zonguldak il Gençlik Kolları olarak kınıyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi