Zonguldak´ta, 1985´ten sonra meydana gelen afetlerde zarar gören 754 konutun sahibine yeni konut yapılmasına rağmen yıkılmayan bazı hasarlı konutların kiraya verildiği tespit edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, 1985´ten sonra meydana gelen sel, heyelan, deprem gibi afetlerde kent merkezine ve ilçelere bağlı köylerdeki orta ve ağır hasarlı 754 konutun yıkılmadığının belirlendiğini söyledi.

Afetlerde evleri zarar gören vatandaşların bazılarına yeni konutların yapılarak teslim edildiğini, bir kısmına da zarar gören konutlarının yerine yenisini yapmaları için destek verildiğini anlatan Güngör, şunları kaydetti: ´´Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız imzasıyla Zonguldak Belediyesi ve kaymakamlıklara gönderilen yazıyla hasarlı konutların tahliye edilip yıktırılması istendi. Yıktırma masraflarının yıkıntı enkazından karşılanamaması durumunda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından ödenek istenmek üzere valiliğe talepte bulunulması gerekiyor. İncelemelerimizde bazı vatandaşların hasarlı konutlarını kiraya verdiğini belirledik. Yapılan uygulama yasalara aykırıdır. Sayın valimizin kesin emri var. Bazı vatandaşların kiraya da verdiği tüm hasarlı konutları 2012´de yıkacağız.´´

Güngör, hasarlı evlerini kiraya verenler hakkında herhangi bir işlem yapılmayacağını da kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi