KESK Çaycuma Bileşenleri, 21 Aralık Çarşamba günü saat 12.00’de Çaycuma çarşı meydanında toplanacak. Burada yapılacak basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtına kadar yürünecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Grevli Toplu Sözleşmeli Sendika; Güvenceli istihdam; İnsanca yaşayacak temel ücret; ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesi; Baskı, ceza ve sürgünlerin durdurulması talepleriyle GREV’de olacaklarını belirterek, Çaycuma halkını ve tüm emek ve demokrasi güçlerini 21 Aralık günü saat 12.00’de Çaycuma çarşı meydanında olmaya çağırdı.

“VELİLERİMİZDEN ANLAYIŞ VE DESTEK BEKLİYORUZ”

21 Aralık´ta Eğitim Sen´li öğretmenler işe gitmeyeceğine belirten Akyol, “Tüm öğrenci velilerimizden bu konuda bizi anlayışla karşılamalarını ve duyarlı davranarak destek vermelerini bekliyoruz. Çünkü bizler çocuklarımıza güvenli bir gelecek için, okullarda ücretli, sözleşmeli değil kadrolu öğretmenlerin görev yapması için, okullarımıza daha çok ödenek ayrılması ve öğrencilerimizin daha rahat koşullarda okuması için de iş bırakıyoruz. Bugün okullarımızın ihtiyaçların büyük bir kısmı, öğrenci velilerinden çeşitli adlar altında toplanan paralarla karşılamaktadır. Öğrenci velilerini; eğitime ve okullarımıza bütçeden daha fazla pay ayrılması, öğretmen açıklarının kapatılması ve ataması yapılmayan öğretmenlerin kadrolu atanması talebini birlikte dile getirmeye davet ediyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi