Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, günlerdir Ak Parti ve CHP Belediye Meclis Üyelerinin meclis toplantısında tartıştığı çatı arası kullanımıyla ilgili tartışmayı değerlendirdi. Belediye Meclis Üyelerinin meclis toplantısında tartıştığı çatı aralığı kullanımı konusunu değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar: &[#]8220;CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri ile Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri arasında çatı kavgası yok. CHP&[#]8217;nin kendi içinde kavga var&[#]8221; dedi.

CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyelerinin hareketlerinin Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in yapısına hiç uyuşmadığını ifade eden Başkan Uçar, son gelişmeleri üzülerek izlediğini söyledi.

Milletvekilliği Adaylığı için görevinden istifa eden İsmail Eşref&[#]8217;in fırsatçılık yaptığını iddia eden Başkan Hamdi Uçar, Eşref Yapı olarak Lavuar alanının yanına yapılan bina için herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula&[#]8217;nın gündeme ilişkin sorularına şu şekilde yanıt verdi:

ZONGULDAK&[#]8217;TA GERGİNLİK YARATIYORLAR

CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri ile Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri arasında çatı kavgası yok. CHP&[#]8217;nin kendi içinde kavga var. Bu kavga çatıyı da aşmış. Onun için çatının üzerinde kavga ediyorlar. Neden? Çünkü başarısız, beceriksiz olan insanlar kendisini iş yapmaktan ziyade kavgaya dönüştürür. Belediyemizin de ne yazık ki hali bu. Yazılıp çizilenlere öfkeyle karşılık vererek, saygı kurallarını aşarak Zonguldak&[#]8217;ta gerginlik yaratıyorlar. Oysa ben Zonguldak Belediye Başkanımızın çok saygın bir insan olduğuna inanıyorum. Kendisinin o çember içerisinde olduğuna inanmıyorum. Ama görünen o ki meclis üyesi arkadaşlarımızın hal ve hareketleri, tavırları, söylemler, eylemleri belediye başkanımızın yapısıyla hiç uyuşmuyor. Onlarında aynı saygı içerisinde hareket etmelerini dilerdik. Ama belediyemiz ne yazık ki işler acısı. Basında bir eleştiri çıktığında tahammülleri yok. Çünkü onlarda biliyorlar, bir şey yapmıyorlar, yapamıyorlar. İmkanları ve güçleri yok. Son gelişmeleri de açıkçası üzülerek izledim. Keşke bu tip olaylar olmasa.

İSMAİL EŞREF FIRSATÇILIK YAPTI

Önceki gün kent konseyindeki arkadaşların Ankara&[#]8217;daki yapmış olduğu görüşmede hafızamı bir karıştırdım. İsmail Eşref, seçim öncesinde Lavuar alanıyla ilgili bir kitapçık yaptırdı. Vatandaşa dağıttılar ve vatandaşı kandırdılar. Yâda kendilerince kandırmaya kalktılar. Şimdi sahilde Eşref Yapı diye bir bina yapıyor. Sağını solunu ağaçlandırıyor. Bunlar şunu gösteriyor; bir belediye başkanının yada bir kamu yöneticisinin fırsatçılık yaptığını gösteriyor. Siz bir dönem belediye başkanlığı yaptınız ondan sonra milletvekilliği adaylığı için istifa ettiniz ve o arada bir takım fırsatları değerlendirdiniz. Bunu vatandaşın görmesi lazım. Sivil toplum örgütlerimizin, basının zaman zaman bunu eleştirmesi lazım. Zonguldak&[#]8217;ta yerel yönetim toz pembe değil. Hatta çok kötü ve içler acısı. Geçenlerde Zonguldak&[#]8217;a 3 tane müfettiş arkadaş geldi. Bunlar hakim ve savcılardı. Aynen söyledikleri ifade şu; Biz çok şehir gezdik. Zonguldak&[#]8217;a girdik ve buranın Belediyesi kesinlikle CHP&[#]8217;dir dedik dediler. Bu CHP yönetiminin sadece Zonguldak&[#]8217;ta değil tüm Türkiye&[#]8217;de başarısız olduğunun bir göstergesidir. O yüzden yerel yöneticilik çok farklı bir meziyet ister. O yüzden CHP&[#]8217;li meclis üyesi arkadaşlarımız bu dönemde bu fırsatları değerlendirmekten başka bir düşünceleri yok.

ZONGULDAK BELEDİYESİ&[#]8217;NİN HİÇBİR ÇABASINI GÖRMÜYORUZ

Ben bundan müzdaribim ve acı duyuyorum. Vatandaş sitem ediyor. Zonguldak&[#]8217;ta mahallelere giremiyorsunuz hatta merdivenlerden yürüyemiyorsunuz. Caddeden arabanız zor gidiyor. Bununla ilgili bile bir çalışma yada çaba yok. Ondan sonra CHP&[#]8217;li belediye şunu yapıyor bunu yapıyor diyemezsiniz. Hemen bitişiğimizdeki Kozlu Belediyesinin çalışmalarını herkes görüyor. Zonguldak Belediyesinin ise hiçbir çabasını görmüyoruz. O yüzden de tekrar bu anlayışın, zihniyetin tekrar yerel yöneticilik yapması bana göre büyük bir handikaptır.

ZONGULDAKLILARLA BİR ARAYA GELELİM

Birliktelikten güç doğar. Zonguldak ili adına siyasi temsilciler ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip bir değerlendirme yapmak istiyoruz. Zonguldak&[#]8217;ın artık kabuğunu kırmasını, kavga olmamasını, başarılı kimseleri takdir etmeyi, başarısızları da tenkit etmeyi herkesin bilmesini istiyoruz. Gazipaşa&[#]8217;daki kanalizasyon şebekesiyle ilgili bir sürü sıkıntılar yaşadık ve bununla ilgili herkesin tenkitte bulunması lazım. Aynı partinin içerisindeki insanların bile buna tepki göstermesi lazım. Bunu yapan yüklenici firma tepkileri görmeli ki kendine çeki düzen vermeli. Ondan sonra kaza da oluyor, ölümde oluyor.

KÜÇÜK KAVGALARLA ZAMAN HARCAMAMAK LAZIM

Zaman zaman bizi eleştiriyorlar. Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumuna 450 trilyon yıllık para aktarılıyor ve Zonguldak&[#]8217;a 40 trilyon sıcak para giriyor. Böyle başka bir ilde yok. Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde bir sürü yatırımlar yapılıyor. Ereğli ve Çaycuma&[#]8217;da Hastanemizin inşaatı başladı. Buradaki de başladığında her şey tamam olacak. Yollarla ilgili maliyette çok fazla. Karabük-Zonguldak arasındaki hızlı tren seferlerinin başlaması gündemde. İmkanlar oldukça yatırımlar yapılıyor ama görsel olarak bir takım şeylerin görünmesi için yerel yönetimlerinde bu işe el atması lazım. Bizim dönemimizde Valiliğin önünde bir köprü yapıldı ve 7 trilyon para harcandı. Birazcık olsun şehri rahatlattı. Şimdi düşünün; bu arabaların tümünün Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nden geçtiğini, Valiliğin tekrar eski yerinde olsaydı ve Gazipaşa&[#]8217;daki tüm araçlar köprüden değil de caminin oradan geçseydi trafiğin nasıl olduğunu düşünün. Sonuçta bir rahatlama oldu. Bu dönemde de bunun gibi çalışmalar yapılabilirdi. Çünkü bunların hepsi bir bütün. Senin partin şunu yapıyor benim partim bunu yapıyor gibi basit ve küçük kavgalarla zaman harcamamak lazım.

Bunlar belediye başkanımızın ekibi değil. Kendisi, kendisi gibi olan arkadaşların arasından seçilip gelmiş biri. Atamayla gelmenin ezikliği olabilir. Seçilmekle atama arasındaki fark yansıması olabilir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi