Çukurova´nın Havaalanı İhalesi Sonuçlandı. İhaleyi 357 milyon avro ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık ortak girişimi kazandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´nın 2023 hedefleri arasında yer alan Çukurova Bölgesel Havaalanı Mersin, Adana ve bölgedeki diğer illere hizmet verecek.

Yılda 30 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havaalanının yapımı için ihaleye çıkıldı.Yap - İşlet - Devret modeli ile inşa edilecek havaalanı için en yüksek teklifi Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık ortak girişim grubu verdi. Gurubun teklifi 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi oldu.

36 AYDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nn ihale şartlarını taşıdığı için memnun olduklarını belirten ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin ihale süreci hakkında bilgi verdi. Özşahin; &[#]8220;DHMİ tarafından Çukurova Bölgesine planlana yap, işlet-devret modeli bölgesel Çukurova Havalimanı ihalesi için SKY Line Koç Holding Şirketi ile birlikte bir ortaklık kurduk. Çünkü yurt içi ve yurt dışı uçak seferlerine açık olmamızdan dolayı ihale şartlarını taşımaktayız. Yaklaşık 3,5 aylık bir değerlendirme sonucunda proje maliyetlerinin 357 milyon avro olduğu anlaşıldı. Bu proje maliyeti kapsamında 9 sene 10 ay 10 günlük bir işletme süresi teklifinde bulunduk. Yapılan değerlendirmede ortak şirketle beraber ihale bizim tarafımızda kaldı. Yakın bir tarihte Ulaştırma Bakanı&[#]8217;nın onayıyla kamuoyu ile paylaşılacak. Bölgemiz adına bu sonuçtan oldukça mutluyuz. Böyle bir yetkiye sahip olmamız, havaalanımızın tanıtımı, belli bir ivme kazanması ve Batı Karadeniz adına büyük bir kazanımdır. İleriki tarihlerde daha büyük projelerimiz olacak. Batı Karadeniz bölgesi bu havaalanından en iyi şekilde istifade edecek. Buna yönelik çeşitli çalışmalarımız var. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, diğer yöneticilerimizde de en iyi katkıyı vermektedirler&[#]8221;diye konuştu.

2012 uçak sefer programlarının da açıklandığını ifade eden Özşahin; &[#]8220;Yeni sezonda yolcu sayısı bu seneye göre yüzde 30 artış gösterecektir. İleride Çukurova Bölgesel Havalimanı faaliyete geçtiği zaman inşallah Zonguldak-Adana uçak seferlerini başlatmış olacağız. Hedeflerimizden biride turizm, ticaret ve yolcu potansiyelini de değerlendirerek Akdeniz Bölgesine direk uçak seferleri başlatmış olmak&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi