TTK´ya yeni işçi alımı için kollar sıvandı. Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS), Genel Başkanı Eyüp Alabaş, en önemli hedeflerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu´nun(TTK) yaşatılması ve örgütsüz çalışan özel maden işçilerini sendika şemsiyesi altında toplamak olduğunu söyledi. Alabaş, sendika olarak işçilerin eğitimi konusuna da önem verdiklerini kaydetti.

Alabaş, yaptığı açıklamada, Türk-İş kongresinde görüştüğü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´dan taş kömürü üretimi için yeni işçi alımı talebinde bulunduklarını aktardı. Alabaş, "En büyük gayemiz TTK´nın yaşatılmasıdır. Bu konu ile ilgili geçtiğimiz hafta Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız ile bir görüşmemiz oldu. Sayın Bakanımıza, Genel Maden-İş Sendikası´nın, Türkiye Taş Kömürü ile ilgili bir projeksiyonunu sunduk. Enerji Bakanımız, görüşmede bize projeksiyonumuz için ´maliyet hesaplamaları ile birlikte yeniden yapabilir misiniz, siz bu işi en iyi bilenlerdensiniz, ben daha iyi anlatabilmiş olurum´ dedi. Biz de şu anda teknik ekibimiz ile birlikte, Genel Maden-İş Sendikası olarak, TTK ile ilgili projeksiyonu maliyet hesaplamalarını yapıyoruz. En geç yılbaşına kadar bizden bunu istediler. Biz bu hafta içerisinde bu projeksiyonu tamamlamak istiyoruz ve yılbaşına kadar da Enerji Bakanımız ile görüşeceğiz." açıklamasında bulundu.

GMİS Genel Başkanı Alabaş, önümüzdeki günlerde madencilik sektörüyle ilgili önemli atılımlar gerçekleştireceklerini kaydederek, şu bilgiyi verdi: "Genel Maden İşleri Sendikamızın bir başka hedefi, TTK´nın yaşatılmasıyla birlikte, kurumun hazırlık işlerini yapan arkadaşlar ve şirketler olmak üzere örgütlenmeye önem vermektir. Bu bizim çok önemsediğimiz bir konudur. Daha sonra bölgemizde kurumsal kimliği olan ama örgütsüz, sendikasız çalışan maden işçilerini Genel Maden-İş Sendikası çatısı altında birleştireceğiz. Bir başka hedefimiz de kendi içimizde örgütlü çalışan işçilerimizi eğitim çalışmasından geçirmek olacaktır. Madencilikte işçi alımı ne kadar önemliyse iş güvenliği ve eğitimi de o kadar önem arz etmektedir. Bizler bu konularda kentimize taze kan olacak sektörel gelişmeleri sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi