KESK Zonguldak Şubeler Platformu üyeleri, sosyal paylaşım sitesinde hükümet aleyhinde paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Ordu´nun Gürgentepe ilçesi PTT Müdürlüğü´ne sürgün gönderilen İbrahim Damatoğlu için eylem yaptı.

Platform adına açıklama yapan KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, "Bilgisayar ve internetin yaşantımıza girmesiyle birlikte toplumda olumlu ya da olumsuz yönde birçok değişiklikler meydana gelmiştir. Milyonlarca vatandaş çeşitli şekillerde mutlaka internet kullanmaktadır. Facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine üye olarak kendi linklerindeki üyelerle haberleşme ve soysa paylaşma olanağı bulmaktadırlar. İlimiz PTT Müdürlüğü´nde memur olarak çalışmakta olan, İbrahim Damatoğlu´nun, kendi evindeki bilgisayarını kullanarak Facebook´ta yapmış olduğu haberleşme ve paylaşımlar nedeniyle başına gelmeyen kalmamıştır. Her Facebook kullanıcısının birbirleri ile paylaştığı, haber, müzik, video, fıkra, karikatür gibi paylaşımları nedeniyle çalıştığı kurum tarafından müfettiş görevlendirilmiş ve soruşturma başlatılmıştır. Jet hızı ile sürdürülen soruşturma süreci ile İbrahim Damatoğlu´na devlete karşı suç işlemekten dolayı 1/20 maaş kesimi cezası, çalıştığı kuruma karşı suç işlemekten dolayı 1/15 maaş kesimi cezası ve kademe durdurma cezası, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusu Zonguldak&[#]8217;tan Ordu&[#]8217;nun Gürgentepe ilçesi PTT Müdürlüğü´ne sürgün cezası verilmiştir" dedi.

Açıklamanın ardından KESK üyeleri İbrahim Damatoğlu´na ve eşine çiçek verirken, KESK üyeleri adliye binasına giderek kararın iptali için dilekçe verdi. İbrahim Damatoğlu da, adliye önünde açıklamada bulunarak, "Bundan sonra sonucu bekleyeceğiz. Sosyal paylaşım sitesinde müzik, video, haber, şiir bunları paylaştım. Hoşuma giden şeyleri paylaştım. Ulusal gazetelerde çıkan haberleri, köşe yazılarını paylaştım, hükümetin çıkardığı sigara yasağı ile ilgili paylaşımlarda bulundum böyle oldu" diye konuştu.

GEREKÇE İLGİNÇ

Açıklamada İbrahim Damatoğlu&[#]8217;nun tam olarak neleri paylaştığı için cezalandırıldığıyla ilgili net bir bilgi verilmedi. Kurum yetkililerinin de bu konuda kamuoyunu aydınlatma adına bilgi vermesi bekleniyor.

Damatoğlu&[#]8217;nun Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil&[#]8217;in yazılarını paylaştığı için cezalandırıldığı yönündeki gerekçeler ise dikkat çekti. Bu iddia yazılması ve yayınlanması suç olmayan yazıların paylaşımının neden suç olduğu yönünde soruları akla getirdi.

Başka bir konu ise Damatoğlu&[#]8217;nun bu paylaşımların evindeki bilgisayardan yapması. Bu olay; mesai sonrası sosyal medyada paylaşımların herhangi başka bir suç unsuru taşımadığı halde memuriyetini nasıl etkilediği ve neden sürgün edilme gerekçesi sayıldığı yönünde soruları akla getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi