Zonguldak&[#]8217;ın uzun süredir gündeminde olan ve son olarak 69 ambarları olarak bilinen Baştarla&[#]8217;ya yapılması gündemde olan hastane yeriyle ilgili fizibilite çalışması yapılacak. Fizibilite çalışmasından olumlu sonuç çıkması durumunda ise hastane yapımına hız verilerek kısa sürede ihale yapılması hedefleniyor.


İl Sağlık Müdürü Öner Güner konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada zemin etüdü için ihalenin kısa süre yapılmasının ardından sonraki sürecin daha hızlı işleyeceğini ifade etti.


Güner Pusula&[#]8217;nın sorularına verdiği yanıtta; &[#]8220;Hastane yeriyle ilgili olarak süreç normal prosüdürde işliyor. Bu konuda önceden beri devam eden süreci bizde yakından takip ediyoruz. Bu konuda gelinen aşamada hastanenin 69 ambarlarına yapılması gündemde. Buna karar verebilmek için öncelikle zemin etütlerinin yapılması gerekiyor. Bunun için ihale aşamasına gelindi. İhalenin yapılması ve çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte her şey daha netleşmiş olacak. Burası dere kenarında olan bir yer. Bu çalışmalar yapılmadan karar veremezsiniz. Buraya kurulması planlanan hastanenin yapısı göz önüne bulundurularak hazırlanacak etüde göre karar verilecek. Fazla uzun süreceğini zannetmiyorum&[#]8221; dedi.


Güner, söz konusu alanda bulunan iş yerlerinin tahliyesiyle ilgili soruya karşılık olarak; &[#]8220;O konuda bir sorun olacağını zannetmiyorum. Sayın Valimiz o konuda bizzat ilgileniyor. Zemin etüdü yapıldıktan tahliyelerin daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Hazırlanan projede yerleşimin nasıl olacağı konusunda bir çalışma yapıldı. Yapılacak çalışma ile yer konusunu netleştirmiş olacağız. Yer konusu netleşince gerisi daha kolay gelecektir&[#]8221; dedi.



400 yataklıydı kampus hastane olacak


Yeni hastane yapılması ilk kez gündeme geldiğinde 400 yataklı olarak projelendirilmesi gündemdeydi. Sonrasında yapılan yer tartışmalarından ise sonuç çıkmadı. Mevcut Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin ön kısmında bulunan poliklinik binası ile lojmanların yıkılarak buraya yapılması gündeme gelmişti ancak son dönem 69 ambarlarının boşaltılarak buraya yapılmasının daha doğru olacağı görüşleri öne çıktı.


400 yataklı olarak gündeme gelen hastane projesinin kampus hastaneye dönüştürülmesi ise memnuniyet yarattı.


Çalışmalar da bu yünde hızlandırıldı. Yaklaşık 100 bin metrekare alan üzerinde bulunan işyerleri ve kiracıların tahliyesi istenirken, mağdur olmamaları için de alternatif çalışmalar başlatıldı. Burada bulunan kiracılar geçtiğimiz günlerde ziyaret ettikleri Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;a böyle bir yatırımın Zonguldak&[#]8217;ta yapılacak olmasından mutlu olacaklarını belirterek işyerlerinin taşınması ve yer konusunda destek verilmesini istediler. Vali Ayyıldız ise sürecin hızlandırılması için yakından ilgileniyor.

Editör: Pusula Gazetesi