İl Tütün ve Kontrol Koruma Kurulu toplantısı Zonguldak Valiliği binasındaki Kriz Merkezi odasında gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre başkanlık etti.


Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, kriz merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye´nin önemli değişim yaşayarak diğer ülkelere örnek olacağını söyleyerek kötü alışkanlıklardan birisinin, toplumu yok edeceğine inandığını belirtti. Emre; ´´Ülkemizin başarısı, diğer toplumlara örnek olacaktır.


Sadece burada tütün olarak sigara ağırlıklı durumdadır´´ diye konuştu. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan da 2008&[#]8211;2011 yılları arasında kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ve toplu taşıma araçlarında 18 bin 226 denetimin gerçekleştiğini ve bu denetimlerde 94 iş yerine para cezası uygulandığını söyledi. Toplantı&[#]8217;da Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlk ve Orta dereceli okullarda 2012 yılında yapılması planlanan tütün denetimlerinde, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri mensuplarından birer çalışanın görev alması ve denetimlere katılımın sağlanması, 28.09.2011 Tarihinde yapılan Tütün Kontrol Kurulu toplantısında gündeme getirilen ve &[#]8220;kapalı alan&[#]8221; tanımına uyan otobüs duraklarına uyarı levhalarının asılması konusunun değerlendirilmesi, Kolluk Kuvveti Yetkilileri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 39. Maddesi gereği kişilere verilen İdari Para Cezalarının 6111 Sayılı Kanun ile değişik 4207 Sayılı Kanunun 5. Maddesinin 2. fıkrası gereği işletmelere verilen cezaların Vergi Dairelerince tahsiline yönelik işlemlerin takibinde yaşanan aksaklıklar ve sorunların giderilmesine yönelik yapılabilecek işlemlerin tartışılması, İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantılarına katılması gereken üyelerin yapılan toplantılara mazeret bildirmeksizin üst üste katılmamaları durumunda üyelik durumlarının değerlendirilmesi ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.


Editör: Pusula Gazetesi