Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde yaşanan kadın cinayetinin ardından katil zanlısı A.T.´nin annesi Fidan T, oğlunun tahrik edildiğini ve kızın oğlunu tehdit ettiğini söyledi.
Alaplı ilçesinde sabah saatlerinde Alaplı Adliyesi önünde 32 yaşındaki Sibel Yılmaz, eski erkek arkadaşı A.T. (25) tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından A.T. gözaltına alındı.
A.T.´nin annesi Fidan T, oğlunun karşı tarafı tehdit etmediğini, karşı tarafın oğlunu tehdit ettiğini belirtti. Fidan T, Sibel Yılmaz´ın oğlu A.T.´nin psikolojisini bozduğunu, oğlunun yolunun kesildiğini ve sürekli tehdit edildiğini söyledi. Anne Fidan T, bunun ilk duruşma olmadığını ikinci duruşma olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Basında oğlumun tehdit ettiği iddiasıyla çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Benim çocuğum daha önce bu kızla çıktı. Daha sonra aralarında bir kavga oldu, kız ´beni darp
etti´ diye dava açtı. Bugün mahkemenin ikinci duruşmasıydı. Bu arada benim oğlumun psikolojisi karşı taraftan dolayı bozuldu."
Tehdit edenin oğlu değil karşı taraf olduğunu anlatan Fidan T., sözlerine şöyle devam etti: "Bunlarda ispatlanmıştır. Oğlumun sürekli önüne çıkıldı, sürekli tehdit edildi. Bende bu durum karşısında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Hem oğlumun hem de benim psikolojimi bozdular, birilerini arattırmalar, tehditler, gaye burada kızı alsınlar demekti. Bu olayları hep yaşadık. Son zamanlarda oğlumun dengesi iyice bozuldu. Öyle ki anne ve oğul ilişkimiz kalmadı. Son duruşmada ise, sanırım bir tahrik söz
konusu oldu. Olayın nasıl olduğunu, orada ne olup ne yaşandığını bilemiyorum. Sibel Yılmaz da oğlumu sürekli tehdit etti. Ben bunlara telefon konuşmalarında sürekli şahit oldum. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Oğlumun dengesini bozdular bu olaylar yaşandı."
Sibel Yılmaz´ın eniştesi İbrahim Öztürk de yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Yaklaşık 4 aydır devam eden bir olay. Biz bu konuyu Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı´na gittik, dikkate alınmıyoruz. Bu çocuk bizi sürekli tehdit ediyor, evimizin etrafından dolaşıyor. Bu ´Beni takip ediyorlar´ diye arabamı yakalattırdı. Gittiğimizde sürekli bizden delil istendi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı´na gittiğimizde bize koruma verileceği söylendi. Ama Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuya duyarsız kalarak
takipsizlik kararı verdi. Acılıyız, daha kaç tane Sibel yaşamını yitirecek, kaç tane bacılarımız hayatlarını kaybedecek bilemiyorum. Ben bu konuya duyarsız kalanları Allah´a havale ediyorum."
Öte yandan Sibel Yılmaz´ın cesedi otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi