Geçtiğimiz sezon Play-Off maçları sonunda adını Kadınlar Birinci Lig´e yazdıran Ereğli Belediyespor, hafta sonu İstanbul ekiplerinden Ateşehir Belediyespor´a konuk olacak.


Geride kalan 3 haftayı kayıpsız kapatan iki ekip kozlarını İstanbul Yeni Sahası´nda paylaşacak. Yıldıray Ağar yönetimindeki eflatun-beyazlılar, zorlu maç öncesi Ereğli´de hazırlıklarını yüksek tempoda sürdürüyor. Zorlu maçı kazanarak liderliğe yükselmek isteyen Ereğli Belediyespor, sezon başında yaptığı transferlerle dikkat çekiyor. İç sahada ve dış sahada rakiplerine fark atan Ereğlinin kızları bu sınavı başarıyla geçmeyi planlıyor.



İki takımda farklı galibiyetlere imza attı


Lige Ankara temsilcisi Fomget Gençlik ve Spor´u 5-0 yenerek başlayan Ereğli Belediyesporlu kızlar, ardından İzmit Belediyespor´u ise 2-0 ve geçtiğimiz hafta ise Mersin Camspor´u 9-0 yenerek kalitesini bir kez ortaya koymuştu.


İstanbul temsilcisi ise farklı galibiyetleriyle dikkat çeken ekiplerden. Mersin Camspor´u 11-1 yenerek ligde başlangıç yapan ekip, Ankara Fomget Gençlik ve Spor´u 4-0, Gazi Ünv. Kızılcahamam Mntspor´u ise 3-1 yenerek seriyi sürdürdü.



Bir yanda Ligin en fazla gol takımı Ataşehir, diğer yanda kalesinde gol görmeyen Ereğli


Kadınlar Birinci Lig´inde 3 hafta geride kalırken, Ereğli Belediyespor ve Ataşehir Belediyespor´a 9 puanla ilk iki sırayı paylaşıyor.


Zonguldak temsilcisi şuana kadar kalesinde gol görmezken, İstanbul temsilcisi ise 2 kez kalesinde gol gördü. Ligin en fazla gol atan takımı olarak göze çarpan Ataşehir Belediyespor filelere 18, ardından 16 golle Ereğli Belediyespor geliyor.

Editör: Pusula Gazetesi