Vali Erol Ayyıldız Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;e iadeyi ziyaret gerçekleştirerek, Çaycuma Ahatlı Köyü&[#]8217;ne yapılacak ilköğretim okulu alanı, Yeşiltepe Mahallesi&[#]8217;ne yapılacak iş okulu ve hastane ek binası alanını inceledi.

İlk olarak Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;i makamında ziyaret eden Vali Ayyıldız Başkan Gülşen&[#]8217;den brifing aldı. İlçenin gelişmeye en müsait, umutların en fazla olduğu yerleşim yeri olduğunu belirten Gülşen; &[#]8220;Öncelikle imar 18 uygulama planlarını yaptık. Bu uygumla kapsamında, öncelikle eğitim, sağlık gibi kurumların korunması adına planlarımızı çıkardık. Nüfusumuz 24 bini geçti. İleride daha çok göç alacaktır. Belediye olarak parke üretim tesisleri kurduk. Altyapıda yol kat ettik, araçlarımızı yeniledik, gelirlerimizi artırdık. En önemli projemiz katlı otopark ve bedelini hazırladık. İki tane kapalı pazaryeri projemiz var. Bunların arazi sorunlarını çözdük. Atık su arıtma ihalesi yapıldı. Meydan projemiz devam ediyor. Bu projeyle halkımızın daha rahat gezip dolaşacağı alanlar yaratacağız. Bu yıl yine sıcak asfalt çalışması yaptık. İlçemiz son yıllarda gerek devlet, gerekse belediye yatırımları ve halkımızın desteği ile büyük bir yol kat etti. Sizlerinde destekleri ile 12 km&[#]8217;lik taşkın koruma projesi ihalesi gerçekleşecek. Ziyaretinizden dolayı çok teşekküre ediyorum, gerek şahsım gerekse personelim adına sizlerle çalışmaktan mutluluk duyacağız&[#]8221;şeklinde konuştu.


Başkan Gülşen&[#]8217;e iadeyi ziyaret amacıyla ilçede bulunduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, Zonguldak&[#]8217;ın parlayan yıldızının Çaycuma ilçesi olduğunu söyledi. Ayyıldız; &[#]8220;Sanayisiyle, halkıyla, coğrafyasıyla, birlik ve beraberliği ilen güzel ilçelerimizden bir tanesi. Başta Kaymakamımız olmak üzere belediye başkanları da elinden gelen tüm gayreti gösteriyor.


Zonguldak&[#]8217;ın sanayiye dönek yüzü Çaycuma&[#]8217;da atıyor. Filyos ve diğer projeler bütünlük arz ettiğinde Zonguldak-Çaycuma bir bütün olacak. Böylece büyük bir kent olgusunu göreceğiz. Bu anlamada baştabana, Kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza büyük işler düşüyor. Artık kişilerle değil birlik ve beraberliklerle bir yere varılıyor. Tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içinde bu kutsal emanete önem arz etmesi gerekiyor. Bu havzayla Zonguldak&[#]8217;ın büyük bir kent olduğunu en kısa zamanda görürüz&[#]8221;şeklinde konuştu.



Başhekim Hasan May; &[#]8220;Pretisyen hekim eksikliğimiz var&[#]8221;



Ardından Yeşiltepe Mahallesi&[#]8217;nde engelliler için açılacak iş okulu binası gezen Vali Ayyıldız&[#]8217;a Kaymakam Hasan Yaman okul ile ilgili bilgi verdi. Okulda Rehberlik ve Araştırma Merkezi&[#]8217;nin uygun gördüğü 47 öğrenci eğitim alarak lise diplomasına kavuşacak.


Önümüzdeki aylarda temeli atılacak Çaycuma Devlet Hastanesi ek bina alanını da inceleyen Vali Ayyıldız, hastanede yatarak tedavi gören Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;in babası Kemal Gülşen&[#]8217;i ziyaret ederek geçmiş oldun dileğinde bulundu. Hastane Başhekimi Hasan May hastanenin çalışma koşulları ile Ayyııldız&[#]8217;a bilgi verirken hastanenin pratisyen hekime ihtiyacı olduğunu söyledi. May; &[#]8220; Hastanemiz bölge hastanesi niteliğinde. Pratisyen hekim eksikliğinden uzman doktorlarımız acilde nöbet tutuyor. 4 hekim acilde, 4 hekim ambulansta çalışıyor. Ayrıca diyaliz merkezimiz mevcut ve evde hasta bakım hizmetine başladık Bu şartlarda pratisyen hekim eksikliğimiz doğuyor. Hastanemizde tüm donanımlar var ancak, doktor eksikliğinden dolayı hasta sayımızda azalma oluyor. Önümüzde ocak kurası var ama Çaycuma gözükmüyor&[#]8221;diye konuştu. Hastane ek binasının en geç 2013 yılı sonunda bitirileceğini ifade eden Kaymakam Yaman, hastanenin fiziki olarak o tarihte rahatlayacağını ifade etti. Vali Ayyıldız son olarak Çaycuma Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi&[#]8217;nde gerçekleştirilen aşure etkinliğine katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi