Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;ne halkla ilişkiler konusunda eğitim verilmesi talebinde bulunacak olan belediye, zabıtanın halkla daha iyi bir şekilde iletişim kurulmasını planlıyor.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. En çok yaşadıkları personel sıkıntısının ısrarla dile getirilmesinin ardından hizmet alımı yoluyla 15 zabıta personelinin göreve başladığını kaydetti.
Ek personel ile Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personel sayısının arttığını ifade eden Uludüz, böylece sorunların kısa ve akıcı yolla çözüleceğini dile getirdi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;ne önümüzdeki günlerde halkla ilişkiler konusunda eğitim talebinde bulunacaklarını söyleyen Müdür Uludüz, şöyle devam etti:
&[#]8220;Öncelikle en büyük sıkıntımız personel sıkıntısıydı. Çünkü normalde norm kadro uygulamasına göre bizim 56 personelimiz olması gerekiyordu. Ancak şu ana kadar norm kadroda fazlalık olduğu için biz en fazla 24 memurla idare etmek zorunda kaldık. Zaman içerisinde işçi arkadaşlarla takviyeler olmuş ama sorunlar yaşandı. Eksiklikleri kamuoyu ile dile getirdik. Israrlı talep sonucunda hizmet alımı yapıldı. 15 zabıta ile takviye yapıldı. Bu arkadaşlarımız yasa gereği sadece ceza yazamıyorlar. Tebligat yapıp tutanak tutuyorlar. Hukuki anlamda bütün haklardan faydalanıyor. Ücretlerinden sıkıntı yaşanıyor. Bu arkadaşlarımızın durumunu da daha ileri seviyeye getirmek istiyoruz. Hemen rutin olarak görev dağılımı yaptık. Halkla ilişkiler konusunda önem vermek istiyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki aylarda ZKÜ&[#]8217;ye halkla ilişkiler konusunda eğitim talebinde bulunacağız. Bununla beraber epeydir bekleyen zaman zaman sıkıntı çektiğimiz kantinlerimiz ve gıda denetimlerini rutin olarak hayata geçirmeye başladık. Ekipler oluşturarak kantin denetimleri, ruhsat denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Amacımız bütün işyerlerinin ruhsatlarını alması ve işyerlerine devam etmesidir. Çarşı içinde kanalizasyon ile ilgili çok fazla katkı veremiyorduk. Artık bu sorunları da ortadan kaldırdık. Şehrin sorunlarını araç takviyesi de yaparak seri bir şekilde şikayetleri çözmeye çalışıyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi