&[#]8216;Hodri meydan&[#]8217; diyen Gonca, söylenenler ispatlandığı halde bırakın adaylıktan Belediye Başkanlığı&[#]8217;ndan istifa etmeye hazır olduğunu belirterek, kamuoyuna yalan beyan vermekten Gülay&[#]8217;ın istifa etmesini istedi.


Belediye&[#]8217;yi zarara uğrattığım ispatlanmaz ise bırakın adaylıktan Belediye Başkanlığı&[#]8217;ndan istifa etmeye hazırım diyen Gonca, Gülay&[#]8217;a hodri meydan diyerek söz düellosuna çağırdı.


Söylemlerini ispatlayamaz ise Gülay&[#]8217;a adaylıktan istifa etmeye çağıran Başkan Gonca; &[#]8220;MHP Belediye Başkan Adayı Sayın Selahattin Gülay&[#]8217;ın benim hakkımda bir kahve toplantısında Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni bozulan asfaltlarla ilgili 4 trilyon TL zarara uğratıldığını ifade etmiş. Ben bugüne kadar elimde bilgi ve belge olmadan hiçbir kuruluş hakkında konuşmam. Zonguldak beni açık sözlülüğüm ve doğruluğumla bilir. Bu güne kadar 43 bin ton asfalt ihalesini ayrı yaptık. Şuan da bu asfaltlar devam ediyor. Önceden de 30 bin ton civarında asfalt dökümü gerçekleştirdik. En son yapmış olduğumuz 12 bin tonluk asfalt. Orada bozulma var doğrudur. Bu da yüklenici hatasından kaynaklandı. Sayın Gülay&[#]8217;ın Aralık ayında asfalt dökülür mü? Sözüne ben cevap vermeyeceğim. Gitsin Karayolları yetkililerine sorsun. Hangi havalarda asfalt döküldüğünü Karayolları daha iyi bilir. Herkes kendi branşına ve kendi uzmanlık alanına göre konuşsun. Yağmurda da asfalt dökülür, Aralık ayında da asfalt dökülür. Bu asfaltın bozulma nedeni yüklenicinin tahlifsizliğidir. Biz işimizi sağlam kazığa bağladık. Son yapılan 12 bin ton asfalt için yüklenici firmaya bir kuruş bile para verilmemiştir. Yüklenici firma bu kusurlarını giderip yeniden asfaltını döktükten sonra gerekli para kendilerine ödenecektir. Sayın Gülay, eğer bu söylemlerinde haklıysa, Belediye&[#]8217;yi asfaltla ilgili 4 trilyon TL zarar uğrattığımı ispatlar ise bırakın Belediye Başkan Adaylığını, Zonguldak Belediye Başkanlığı&[#]8217;ndan istifa ederim. Sayın Gülay bu söylemini ispat edemezse, yanlış beyanla kamuoyunu yanılttığı için Belediye Başkanlığı Adaylığından istifa etmeli. Hodri meydan. Ben Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin asfaltla ilgili hesaplarını kamuoyunun önüne açmaya hazırım. Söylemlerimize dikkat edelim bir birimizi karalama ve kötüleme noktasında siyasetten bir yere gelmeye çalışmayalım. Biz yaptığımız ve yapacağımız projelerle ortaya çıkalım. Bütün Belediye Başkan Adaylarına başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi