Devrek Bakırcılar Köyü Muhtarlığınca Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Köy kadınlarının kazanlarla pişirdiği aşure yemeği civar köylerden gelen konuklara ve köylülere dağıtıldı.

Köy imamı Mehmet Dikenli, içinde bulunduğumuz Muharrem ayının tarihsel önemi ve kutsal yönünün çok önemli olduğunu belirtti.


İmam Dikenli; &[#]8220;Muharrem ayı Kerbela olayının yaşandığı çok üzüntülü günlerin içerisinde geçiyor. Böyle bir günde, bu çekilen acıların yok etmek, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için dua etmek birleşmek kaynaşmak hepimiz için çok önemli. Birliğimizin, bütünlüğümüzün daim olmasını diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


Köy Muhtarı Necmi Tığ&[#]8217;da, &[#]8220;Aşure gününde önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olabilmektir. Hepimiz bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içinde, saygı sevgi çerçevesinde beraberce aşuremizi yiyoruz. Esas olanda budur. İslam inancında da esas olan İslam kardeşliğidir. Türk milletinin şiarında da bu kardeşlik, birlik, beraberlik, dostluk vardır. Bu dostluğu burada çok sıcak bir şekilde, hep beraber yaşıyoruz."diye konuştu.


Daha sonra köylüler ve köye gelen konuklar köy kadınlarının hazırladığı Aşure Yemeği&[#]8217;ni birlikte yediler.

Editör: Pusula Gazetesi