Elvanpazarcık Beldesi&[#]8217;nde geçen yıl geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl belde hayırseverlerinden Yunus Şeker&[#]8217;in desteği ile gerçekleştirildi. Beldede kılınan Cuma namazının ardından köy konağında hazırlanan yaklaşık 450 kişilik aşure ikram edildi. Hayırsever Yunus Şeker&[#]8217;in yanı sıra Elvanpazarcık Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, cemaat ve belde halkı, dağıtılan aşureleri afiyetle yedi.
Hayırsever Yunus Şeker, &[#]8220;Bu hayrımıza, belediye başkanımızda, belde halkı da katıldı. Herkese helal olsun. Hepsine teşekkür ederim. Allah razı olsun&[#]8221; dedi.
Aşure dağıtımını geçen yıl başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ise, aşure dağıtımını geleneksel hale dönüştürmek istediklerini kaydetti. Başkan Uzun, &[#]8220;Bolluk ve bereketin olduğu bu günlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Geçen sene belediye olarak düzenlemiştik. Bu sene Yunus amca, kendisinin maddiyatı üstlenmek istediğini söyledi. Allah kabul etsin. Hayırlara vesile olsun. Bundan sonraki yıllarda da bu aşure dağıtımının sürmesini istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Vatandaşlar da aşure dağıtımını üstlenen hayırsever Yunus Şeker ile dağıtımının organizasyonunu yapan Belediye Başkanı Uzun&[#]8217;a, teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi