Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nde son günlerde çatı kullanımı yüzünden sert tartışmalar yaşanıyor. O kadar ki Belediye Meclis Üyeleri, Belediye&[#]8217;nin ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi inşaatını yapan DMP ortaklığının almadığı tedbirler yüzünden ölen insanları konuşmayan meclis çatıdan inemiyor.



CHP grubu ve bur tartışmanın ateşleyicisi İdris Şahin çatının kullanım hakkı ve onarım masraflarının apartmanın en üst katını kullanan tarafından karşılanması için düzenleme yapılmasını istiyor. Ak Parti grubu ise dubleks veya çatı katı durumunda, çatı aralığı ile çatının sorumluğunun ve kullanım hakkının ortak olduğunu söylüyor.


Yasa ise açık. Kat Mülkiyeti Kanunu&[#]8217;na göre çatı katı katı aralığının kullanımı ve bakım onarımı ortak olmak zorunda. Mahkeme kararlarıyla da bu durum sabit. CHP&[#]8217;li İdris Şahin&[#]8217;in kanun maddesini hiçe sayarak Belediye Meclisi&[#]8217;nden düzenleme yapılmasını istemesinin nedenin ise kendine ait bu daire olduğu ortaya çıktı.


Şahin&[#]8217;in bir süre önce satın aldığı dairenin en üst katındaki dubleksi bozarak ayırdığı, çatı katı olarak bilinen kat ile çatı arasını birleştirip rant sağladığı ileri sürüldü.


Şahin&[#]8217;in komşuları, böyle bir şey yapmak için kendilerine sorulmadığını belirterek; &[#]8220;Bizim de hakkımız var. Çok büyük bir alan olmasa da ardiye gibi kullanabiliriz. İdris Şahin&[#]8217;in müteahhit firmayla arası iyi. Zaten birlikte her şeyi ayarlayıp yaptılar&[#]8221; şeklinde konuştu.


Önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısı sonrası CHP&[#]8217;li üyelerin desteği ile askıya çıkarılan uygulamaya komşuların 11 Aralık&[#]8217;a kadar itiraz etmesi gerekiyor. İtiraz olduğu durumda meclis konuyu yeniden tartışmak zorunda kalacak.


Şahin&[#]8217;in söz konusu inşaatı çoktan tamamlayıp, çatı arasını çatı katına dahil ettiği görülürken Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile CHP&[#]8217;li Meclis Üyelerinin bu durumdan haberdar olup olmadıkları merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi