Zonguldak´ta sık sık karşı karşıya gelen Ak Parti ve CHP´li belediye meclis üyeleri, bir gün önceki belediye toplantısından sonra bu kez de, kanalizasyon sistemi ve Atıksu Projesi&[#]8217;nin basın açıklamasında tartıştılar.

İspanyol, Uluslararası Alman ve Türk firmalarının oluşturduğu konsorsiyum firmasının yetkilileri, projenin teknik konuları ve özellikleri hakkında katılımcılara geniş bilgi verdi. Toplantının ikinci bölümünde basın mensupları ve belediye meclis üyeleri firma yetkililerine sorular sordu.


Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, son günlerde yol çalışması nedeniyle meydana gelen ölümlü trafik kazasını hatırlatarak, firmanın gerekli güvenlik tedbirleri neden almadığı yönünde soru sorunca ortalık karıştı.


CHP´li Belediye Meclis Üyesi Adil Bahadır, kendi fikrini söylemesi üzerine Karagüzel ise "Biz uzun süredir firma yetkilileri ile görüşmeyi bekliyorduk. Kamuoyunun ve bizlerin aklına takılan bazı sorulara cevap arıyoruz. Sıradan insanlarla ilkel şartlarda çalışıyorsunuz" diyerek, CHP´li meclis üyelerini soru sorulmasına müsaade edilmemesi halinde ise toplantıyı terk etme tehdidini savurdu.


Ak Parti´li meclis üyelerinin soruları üzerinde zor durumda kalan firma yetkilileri, ilginç itiraflarda bulundu. Bir kişinin ölümüne, binlerce TL maddi hasara neden olan kazaların yaşandığı yolda çalışan firmanın eksikliğini tespit ettiklerini ve gerekli firmaya müdahil olduklarını itiraf eden firma yetkilisi, "Evet yolda bazı deneyimlerimiz oldu. Yolda düzeltmeler yaptık. Taşeronların ekiplerini azalttık, sayısını azalttık. Kendimiz devreye girdik. Yolda durumu biraz düzelttik" dedi.


Bunun üzerine ise CHP Belediye Meclis Üyesi Orhan Yücel, devreye girerek Ak Parti´li meclis üyelerine ikazlarda bulundu.


Karagüzel´in ısrarlı konuşması ve tehditlerinin ardından bu kez ise CHP&[#]8217;li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir devreye girdi.


Karagüzel´in taşeron firma çalışanlarının mağduriyeti ile ilgili sorusuna verdiği bir çalışan ismiyle ilgili çıkan tartışmalara da müdahil olan Belediye Başkanı Akdemir, "Ben öğretmen kökenli biriyim. Bir kuruşun hesabını ve değerini biliyorum. Her zamanda kuruşun israf edilmesine karşıyım" diye konuştu.


Tartışmalı geçen soru cevap bölümünün ardından ise Mass firması tarafından inşa edilen Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi´nin şantiye alanı da gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi