AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ´´Devrek Devlet Hastanesinde 13 doktor ihtiyacı olduğunu başhekim yerine gazete haberinden öğreniyorum, bu son derece yanlıştır´´ dedi.
Ulupınar, ilçede yayım yapan Bölge Haber Gazetesi´nin ´´Devrek Devlet Hastanesinde 13 doktor açığı var, vatandaşımız çareyi başka illerde arıyor´´ haberinin ardından Kaymakamlıkta hastane başhekimi Ahmet Yıldız ile görüştü.
Yıldız ile görüşmesinde hastanede yaşanan doktor eksikliğini gazeteden öğrendiğini belirten Ulupınar, şöyle konuştu:
´´Biz halkımız için gece gündüz çalışıyor, çabalıyoruz. Hastanede 13 doktor açığı var, bunu da sizden öğreneceğimiz yerde basından öğreniyoruz. Bu konuları basında yer almadan önce bizimle paylaşmanız gerekirdi. Görevinizi tam olarak yerine getirmediniz. Ben hastane konusunda her zaman hassas davrandım, belediye başkanlığı yaptığım dönemde de böyleydim. Nihayet yeni hastanemizin inşaatına da en yakın zamanda başlayacağız. Ancak, onun öncesinde şu an hizmet veren hastanemizin eksiklerini gidermemiz önceliğimiz olmalıdır. Devrek Devlet Hastanesinde 13 doktor ihtiyacı olduğunu başhekim yerine gazete haberinden öğreniyorum, bu son derece yanlıştır. Tabi ki böyle bir eksiklik söz konusu olduğunda ben sorumluyum. Ancak, ben de bunu öncelikle yetkili birinden duymalıydım.´´
Kaymakam Hüseyin Öner de doktor eksikliğiyle ilgili kendisinin de bilgilendirilmediğini kaydetti.
Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Yıldız ise konuyu basınla kendisinin paylaşmadığını bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi