Zonguldak´ın Ereğli ilçesi TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz, geçtiğimiz hafta Zonguldak Emniyeti tarafından ilçede gerçekleştirilen ´Çelik-2´ operasyonunu değerlendirdi. Operasyonda gözaltına alınan Cem Karadeniz, &[#]8220;Yaşanılan bu üzücü olay tamamen şahısları münhasır olup ne TSO, ne de Belediye ile ilgilidir&[#]8221; dedi.
Geçtiğimiz hafta aralarında Belediye Başkanı Murat Sesli, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz´in bulunduğu 34 kişi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararı gereği, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen ´Çelik-2´ operasyonu ile gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından serbest bırakılan Cem Karadeniz, yaptığı değerlendirmede, operasyonun tüm ilçe halkını derinden üzdüğünü ifade etti.
Karadeniz, &[#]8220;Yaşanılan bu üzücü olay tamamen şahısları münhasır olup ne TSO, ne de belediye ile ilgilidir. Kamuoyuna ilk etapta faklı ve değişik bilgiler yansımasına rağmen, TSO´dan bilgisayar kasası alınması gibi bir olay vukuu bulmamıştır. Kdz. Ereğli´de TSO Yönetimi olarak 5 yıl boyunca üyelerimizin ekonomik kalkınması, dayanışma ruhu ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ilkemiz olmuştur. Her ne kadar ilçemizin kalkınması ve gelişimi projeleriyle meşgul olsak ta, kurumumuz zaman zaman yıpratılmak istenmiştir&[#]8221; dedi.
TSO yönetiminin 8 Şubat 2009 tarihinde yapacağı seçim sürecine 15 gün kala bu olayların yaşanmasına dikkat çeken Karadeniz, &[#]8220;Yaşadığımız olay, kişiler nezdinde kurumumuzu rencide etmeye yönelik olmakta kalmamış kurumsal yapımıza yönelik olmuştur. Kdz. Ereğli´de son yıllarda yaşanan sosyal gelişmelerin muhatabı olarak lanse edilen kişilere yönelik saldırılar, hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı bir üslup içermiştir. Kişilerin suçlandıkları suçun somutlaşmadığı sürece masum olmalarına olanak sağlayan insan hakları evrensel değerleri yok edilerek, yargısız infazlarla karşılanılması hususunda son derece üzüntülüyüm. Ancak, bir yandan 29 Mart 2009 yerel seçimlerine, öte yandan 9 Şubat 2009 TSO seçimleri öncesinde yaşanan vahim olayın perde arkasında sırrın hakkımızca da merak edildiği kanaatiyle, TSO üyeleri üzerinden siyaset yapmak isteyenleri yüce Allah´a havale ediyorum. Şahsımın da gözaltında bulunduğu süre içinde, TSO üyelerinin dava arkadaşlarımın hiçbir kesintiye uğramadan yürüttükleri seçim çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. TSO seçimlerini demokratik platformdan, antidemokratik mezraya çekmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Beklentileri boşa çıkanlar, şimdi de hayallerinin boşa çıktığın göreceklerdir. Ne ben, nede diğer arkadaşlarım bütün baskı ve yıldırma politikalarına prim vermeyeceğiz. Bizim arkamızda dağ gibi bir TSO üyesi ordusu var. Biz 5 yıldır tüm üyelerimizin yarınlara umutla bakması mücadelesi veriyoruz. İnanıyorum ki üyelerimiz sandığı giderken ´ben ne yapıyorum´ sorusuna yanıt aramalarına neden olacaktır&[#]8221; dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası´nın sanayicilerinin ve işadamlarının örgütü olduğunu hatırlatan Karadeniz, kişilerin özel hayatlarının kurumların tüzel yapısını teşkil etmediğini söyleyerek, tüm üyeleri 8 Şubat 2009 tarihinde yapılacak oda seçimlerde oy kullanmaya davet etti.
Editör: Pusula Gazetesi