Yılmaz Erdoğan´ın, verem yüzünden ölen iki genç şairin gerçek yaşam hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı filmi ´Mükellefiyet Zamanında Aşk´ın hazırlıklarında son aşamaya gelindi


Yılmaz Erdoğan, yedi yıl boyunca üzerinde çalıştığı filmi hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyor. ´Vizontele´ ve ´Vizontele Tuuba´da 70 ve 80´ler dönemini anlatan Erdoğan; ´Mükellefiyet Zamanında Aşk´ adlı yeni filminde kamerasını 1940´lı yılların Zonguldak´ına çeviriyor. İşte filmin çekim aşamasıyla ilgili bilgiler:


EŞİYLE OYNAYACAĞI İLK FİLM


Erdoğan, 22 yaşında veremden hayatını kaybeden şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu´nun gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak yazdığı film için defalarca Zonguldak´a gitti.


1940´lıların Zonguldak´ının yeniden inşa edileceği film için aylardır kostüm, dekor çalışmaları ve oyuncu kadrosu için görüşmeler yapılıyor.


Film, Yılmaz Erdoğan´ın eşi Belçim Bilgin´le birlikte ilk kez kamera karşısına geçecek olması bakımından ayrı bir önem taşıyor.


BÜYÜK BİR PROJE OLACAK


´Kayıp Kentin Yakışıklısı´, ´Anladım´ ve ´Sahiler Düş Düşler Sahi´ adlı üç şiir kitabı olan Erdoğan, bu filmle şairlere saygı duruşunda bulunacak. Erdoğan da, filmde şairlerden birini canlandıracak.


Bugünlere gelişimizi ve bu arada hangi değerlerin kaybolduğunu anlatan film, BKM´nin en büyük projesi olarak tanımlanıyor.


Çekimlere önümüzdeki ay başlanması hedefleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi