Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen "Türk Kadınının siyasetteki yeri" konulu panel için Zonguldak´a gelen CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi Ayşe Gülsün Bilgehan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i makamında ziyaret etti.Ziyaret nedeniyle teşekkür eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, &[#]8220;Gerçekten Türk kadınının siyasetteki yeri çok önemli. Bugünkü çağdaş koşullarda kadınımızın özellikle kırsal kesimdeki kadınımız, daha aktif olabilmesi anlamında büyük önem taşıyor. Ben her zaman söylerim kadının elinin değdiği yer bir faklılık kazanıyor. Bunu ben bir erkek olarak söylüyorum&[#]8221; diye konuştu.
İnönü&[#]8217;nün Torunu CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan ise, Türk Kadının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 77. yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen seminer vasıtasıyla Zonguldak&[#]8217;ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ergenekon davası tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal&[#]8217;ın milletvekili seçildiği ilde bulunduğunu hatırlatan Bilgehan, &[#]8220;Özellikle ben Zonguldak&[#]8217;a geldim, böyle bir günde. Zonguldak solun kalesi olmuş halen daha bence öyle olmaya devam eden bir kentimiz. Son seçimlerde de önemli başarı elde ettik. Sayın Mehmet Haberal bu ilin milletvekili. Ama şuanda aramızda olamıyor. Buradan da saygıyla anıyorum&[#]8221; dedi.
Bugün hala Türk kadının elde ettiği hakları yaşamayan dünyada pek çok kadının bulunduğunu hatırlatan Bigehan,&[#]8220;Çok iyi belirttiğiniz gibi kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk gerçekten çok ileriyi gören bir liderdi. En önemli kanıtı da kadın haklarında gösterdiği ileri adımlardır. Bugün hala Türk kadınının elde ettiği hakları yaşayamayan dünyada pek çok kadın var ve genelliklede bizim coğrafyamızda. Kazandığımız haklardan ödün vermemeye niyetliyiz. Çok bilinçli, ilkeli bir cumhuriyet kuşağı yetişti. Bu cumhuriyet kuşağı o ilkelere ve değerlere sahip çıkacaktır. Geleceğe dönük olarak kadınların haklarını korumaya devam edeceklerini biliyorum. Biz Kuvayi Milliyecilerin torunlarıyız. Onlar gibi tabi ki mücadelemizi sürdüreceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Kadın haklarında önemli ilerlemeler doğduğunu ifade eden Bilgehan, &[#]8220;Kadın haklarında yasalar, ilerlemeler doğdu ama geride olduğumuz konular da var. Özellikle şiddet konusunda. Fakat her şeyin üstesinden demokrasi ile gelineceğine eminim.&[#]8221;
Ziyarette bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise &[#]8220;Cumhuriyet devrimi hepimizin bildiği kadın devrimi. Aslında Cumhuriyet Projesi kadını hak ettiği noktaya taşıma projesidir. Kadın Hakları Cumhuriyet devrimi ile Türkiye&[#]8217;de yaşama geçirilmeye başlandı. Mustafa Kemal Atatürkler, İsmet İnönüler, kadını hak ettiği noktaya taşımadan yani, toplumun bir yarısı tutsak iken, çağdaş bir toplumun oluşturulmayacağını görerek, bir dizi yasal düzenlemeler yaptılar ve Türk kadınını, batı dünyasının o çağdaş kadın örneklerinden çok daha önce hak ettiği noktaya taşımayı başardılar. Ama bugün kaygılarımız var. Bu kaygıları birlikte yeneceğiz, mücadelesini birlikte vereceğiz. Burâdaki hanımefendilerin gözünde de bunun azim ve kararlılığını görüyorum&[#]8221; dedi.
CHP il, ilçe yöneticilerinin yanı sıra bazı parti üyelerinin de katıldığı ziyaret, yapılan sohbet ve ikramın ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi