Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Dernek bahçesinde düzenlenen etkinliğe Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkan Vekili Miktat Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Adem Öztürk, bazı dernek başkan ve temsilcileri, derneğe katkıda bulunan işadamları ile engelliler ve aileleri katıldı.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinde Başkanı İsmail Şentürk, derneğin etkinlikte yaptığı konuşmada, Dünya Engelliler Günü´nü kutladıklarını dile getirerek, havanında güzel olması sebebiyle etkinliği derneğin bahçesinde yaptıklarını söyledi. İşitme, ortopedi, görme ve zihinsel engellilerin dernek çatısı altında toplandığını ifade eden Şentürk, &[#]8221;3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde verdiğimiz karar doğrultusunda dernek binamızın bahçesinde böyle bir etkinliği gerçekleştirmeyi kararlaştırdık. Dernek bünyesinde açtığımız Bilgisayar ve tekstil kurslarına katılan 22 engelli üyemizin sertifikalarını vereceğiz. Ayrıca, 130 üyemize de bot dağıtımını gerçekleştireceğiz. Etkinliğimize katkıda bulananlara teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günümüzün kutlu olmasını temenni ediyorum&[#]8221; dedi.
Ereğli kaymakamı İbrahim Çay, yaptığı konuşmada derneğe destek olanları kutladı. Derneğin eksikliklerinin ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini ve daha önce konuyla ilgili Ereğlili işadamlarının destekleri olduğunu belirten Çay, &[#]8220;Hayırseverlerimizin katkılarının devamını diliyorum. Buradaki yavrularımızı ne kadar sevindirirsek, akülü sandalye kampanyamıza katkıda bulunurlarsa, biz de o kadar mutlu oluruz. İnanıyorum ki bu katkılar sayesinde çocuklarımız da bir o kadar mutlu olacaktır&[#]8221; diye konuştu.
Etkinlikte Kaymakam Çay, derneğe ve engellilere destekte bulunan işadamlarına plaketlerini verdi. Protokol yetkilileri tarafından bilgisayar ve tekstil kurslarını bitiren öğrencilere sertifikaları takdim edildi.
Öte yandan, engelli ve yakınlarının yer aldığı etkinlik piknik havasında geçti ve davetlilere mangalda kızarmış et ve balık ikram edildi.
Editör: Pusula Gazetesi