Yayla´nın sorularını tek tek yanıtlayan Gonca, ay-rıntılı listeyi daha sonra biz-zat kendilerine ileteceklerini belirtirken, bugüne kadar ortalama 80-90 bin ton as-falt döküldüğünü ve kaba-ran asfaltların yüklenici firma tarafından yeniden yapılacağını söyledi.


Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin Şubat ayı ilk toplantısı yapıldı. Belediye meclisi 12 gündem maddesinin yanı sıra 2 gündem dışı madde daha görüşüldü.


Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, CHP Meclis Üyesi Osman Yayla oturum Başkanı Secaattin Gonca&[#]8217;ya Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin asfalt çalışmaları ile ilgili sorular yöneltti.


Yayla, Gonca&[#]8217;ya; Zonguldak Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede kabaran asfalt karşılığı yüklenici firmaya kaç TL ödendiğini, toplam asfaltın ne kadara mal olduğunu, bu zamana kadar kaç ton asfalt döküldüğünü ve kaç kez asfalt ihalesi yapıldığını sordu.


Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise, ayrıntılı rakamlar bilmediğini belirterek; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta şuana kadar birinci etapta 42 bin ton asfalt döktük. Bunun ihalesi de 2 yıl önceydi. O yıllarda ki ton fiyatı 67 milyon liraydı ve o zaman anlaştığımız fiyatla şimdiki fiyat aynı. İkinci kısım da ise 14 bin ton asfalt ihalesi yaptık. Dediğiniz gibi son asfaltlarda da bozulmalar oldu. Bu nedenlerle de hiçbir rakam ödemedik. Sözleşmelerin dışında olan her hatanın karşılığı olacaktır. Biz bozulan asfaltların tutanaklarını tuttuk ve yüklenici firma bunu üstlenecektir. Havaların düzelmesiyle de en kısa zamanda çalışmalara başlanacaktır. Havaların kötü olması müteahhit firmanın talihsizliğidir. Bu zamana kadar da toplam 80&[#]8211;90 bin ton civarı asfalt döktük. Asfaltın ulaşmadığı hiçbir mahalle kalmadı. Ayrıntılı rakamları size daha sonra vereceğim. Bu söylediklerim ortalama rakamlardır.



Editör: Pusula Gazetesi