Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gazipaşa Caddesi ve sitede bulunan binaların boyanması ve daha güzel bir çevre oluşturulması için herkese tebligat yaptıklarını fakat buna sadece 3 kişinin uyduğunu söyledi.


Belediyelerin yaptırım gücü olduğunu fakat binaların boyanması için harcanan paranın geri tahsilatını yapamamaktan korktuğunu belirten Başkan Akdemir, &[#]8220;parayı geri alamazsam diye korkuyorum. Cezai yaptırım var ama ben cezai yaptırımla değil sevgi ve saygıyla bu işler olsun istiyorum&[#]8221; dedi.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:


&[#]8220;Gerçekten çok önemli konulardan bir tanesi. Şehrimizin görsel güzelliği çok önemli. Ben bunu arzu ediyorum ve hassasiyetle bu konunun üzerinde durmaya çalışıyorum. Ancak halkımız ve özellikle esnafımız maalesef kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak istiyor. Malzemenin dışarıya çıkması acaba esnafıma ne kazandırıyor? Çirkinlikten başka hiçbir şey kazandırmıyor. Kendi vitrinin bile görsel güzelliğini bozuyor. Esnaftan bir defa bunu rica ediyorum; yaya kaldırımlarını işgaliyeden kaldıralım. Kuruyemişçi yolun ortasına su koyuyor. Ne kadar ayıp, ne kadar yazık. Bunu esnafımız kendisi yapsın istiyorum. Vitrinlerinin görsel güzelliğini kendileri yapsın. Dışarıya malzemelerini koymasınlar. Ben bütün site ve çarşı içi dâhil tebligat yaptım. Binalarınızın temizliğini ve badana boyalarını yapın diye. Ama 3 kişi uydu. Belediyelerin yaptırım gücü var, yapar karşılığında kendisi tekabül ettirir kasasına ama bu parayı nasıl geri alacağım ben. Ya alamazsam diye korkuyorum. Ben sadece kendilerine tebligat yaparak dükkânlarının temizliğini yapsın diye gönderdim. Cezai yaptırım var ama ben cezai yaptırımla değil sevgi ve saygıyla bu işler olsun istiyorum. Zabıtalarımızı tekrar görevlendirdim. Çirkin görünümde olan yerlere tekrar tebligat yaptık. Tebligatlar çerçevesinde tekrar işlemlerimizi yapacağız. 82 yılında şehrimiz bembeyazdı. 12 Eylül&[#]8217;ün getirmiş olduğu baskılar vardı. Biz baskı ile değil sevgiyle, saygıyla yaptırmak istiyoruz.


Zonguldak Belediye&[#]8217;si Gazipaşa&[#]8217;nın güzelleşmesi için adım attı ve daha da güzel şeyler yapmak için projelerimiz var. Akdemir boş durmuyor ve durmaz. Meclis üyelerimiz sağolsun bana sonuna kadar destek veriyorlar. Yavaş yavaş şehrimizi daha çok görsel güzelliğe kavuşturacağız.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi